1. Wat is een French manicure?
Een French manicure is een stijlvolle en natuurlijke manicure die geschikt is voor elke stijl. Een klassieke French omvat een eenvoudige natuurlijke of lichtroze basis met een witte rand op het uiteinde van de nagels.
Of je nu op zoek bent naar een kantoor, glamoureuze, chique… look, deze tijdloze manicure techniek past bij elke gelegenheid. Een French manicure is populair bij vrouwen van alle leeftijden en biedt een tal van mogelijkheden.
2. Afkomst
Veel mensen denken dat een French manicure is uitgevonden door een Fransman, maar dit is eigenlijk niet het geval. In feite werd de French manicure bedacht door Jeff Pink, een Amerikaan die oprichter is van ORLY.
Jeff Pink kreeg de opdracht om een universele nagel look uit te vinden voor actrices die niet de tijd hadden om bij elke kostuum wisseling hun nagels opnieuw te lakken. Deze opdracht kreeg hij van een regisseur. Het resultaat was de “Natural Nail Kit”, deze naam introduceerde hij bij het catwalk-publiek in Parijs. Het was een groot succes, maar Pink vond de naam niet pakkend genoeg.
Terwijl hij in 1976 terugvloog naar Los Angeles, bedacht hij de naam “French manicure”. Sindsdien is het uitgegroeid tot een populaire nageltrend over de hele wereld.
3. Waarom kiezen voor een French manicure?
Een French manicure is een nageltechniek die nooit uit de mode raakt en die gemakkelijk aangepast kan worden aan de laatste modetrends. Of je nu een avondje uit of naar je werk gaat, een French past bij elke gelegenheid.
Bovendien kan je kiezen voor een subtiele of een gedurfde French manicure, je kunt de look creëren die het beste bij jou past. Het is een veelzijdige en tijdloze nagelstijl die populair blijft in de nagelwereld.
4. Wat is het verschil tussen een painted en een reverse French?
Een painted French is een klassieke French manicure, waarbij het wit randje met de hand wordt getekend op de nagel. Het wordt meestal uitgevoerd met een gellak kleurtje.
Een reverse French manicure is een variant van de traditionele French, waarbij eerst het nagelbed wordt verlengd. Vervolgens wordt er met behulp van acrylgel, acryl of builder gel een smileline gevormd (opgebouwd). De gewenst gellak kleur wordt aangebracht tot aan de smileline waarna de nageltop wordt opgevuld (opgebouwd) met clear builder gel, acrylgel of acryl.
5. Wat heb ik nodig om een French manicure uit te voeren?
Vooraleer je begint met het creëren van een French is het belangrijk om eerst te kiezen welke techniek je gaat gebruiken. De twee meest voorkomende technieken zijn de painted French en de reverse French.
Bij een painted French wordt er gebruik gemaakt van zowel gel als gellak, terwijl je bij de reverse French kan kiezen uit builder gel, acrylgel of acryl.
Bij beide technieken heb je de gepaste nagelproducten, een gelpenseel, fineliner en UV/LED lamp nodig. Voor beide technieken wordt er een gellak kleur gebruikt voor de nageltoppen.
Als je nog nooit eerder een French manicure hebt uitgevoerd, raden we je aan om te beginnen met de painted French. Dit komt doordat een painted French een iets eenvoudigere techniek is.
6. Stappenplan painted French
Bij een getekende French manicure zijn er drie belangrijke zaken om op te letten: de ondergrond, de verhouding en de smileline. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een perfecte painted French manicure kunt creëren.
Allereerst is het belangrijk om een egale ondergrond te hebben om een mooie French te kunnen tekenen. Vijl je nagels in een mooie vorm en zorg ervoor dat de groefjes van het vijlen geëgaliseerd zijn met een buffer. Anders kan de gellak uitlopen in de groefjes, waardoor het eindresultaat veel minder strak zal zijn.
Ten tweede speelt de verhouding een belangrijke rol bij het tekenen van de smileline. Bij korte nagels tekenen we de smileline tot maximaal ⅙ van de volledige lengte van de nagels en bij lange nagels tot maximaal ¼.
Als je de verhouding hebt bepaald, kan je beginnen met het tekenen van de smileline. Gebruik hiervoor een lange fineliner en een gepigmenteerde gellak of paint gel naar keuze. Volg vervolgens deze stappen:
- Trek een horizontale lijn om de gewenste dikte van de French aan te duiden.
- Maak een klein streepje op de vrije rand om het midden van de nagel aan te duiden.
- Duid langs beide kanten ook het midden daarvan aan.
- Bepaal de diepte van de smileline langs de zijwallen en verbind dat punt met de buitenste lijntjes op de vrije rand.
- Rond de smileline af om ervoor te zorgen dat alles mooi in elkaar overloopt.
- Lak de nagels af met een top coat en je bent klaar!
7. Stappenplan reverse French
Een reverse French manicure is moeilijker uit te voeren dan een painted french. Het vraagt echter veel oefening om deze techniek onder de knie te krijgen. Veel mensen geven de voorkeur aan een reverse French manicure vanwege het strak resultaat en doordat het minder snel afslijt. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het creëren van een perfecte reverse French.
- Bereid je nagels voor op de manicure. Vijl ze in vorm, maak ze mat en breng een nail prep, primer en een dun laagje base coat aan.
- Verleng vervolgens je natuurlijke nagels met behulp van een sjabloon en een clear gel, acrylgel of acryl.
- Creëer de ‘smile line’ met behulp van een dikke cover gel, acrylgel of acryl. Zorg ervoor dat de ‘smile line’ een opstaand randje heeft en hard het nagelproduct uit onder een nagellamp.
- Verwijder de plaklaag met cleaner en een celstofdepper. Vervolgens vijl je het opstaand randje in vorm zodat je een strakke smileline verkrijgt.
- Breng een gewenste gellak kleurtje aan tegen de opstaande rand van de smileline.
- Vul de top van je nagels op met een clear builder gel, acrylgel of acryl.
- Verwijder de plaklaag en zorg ervoor dat de kunstnagels in een mooie vorm en bolling gevijld zijn en dat de groefjes van het vijlen geëgaliseerd zijn met een buffer.
- Lak de nagel af met top coat en dan ben je al klaar!
Laat een reactie achter
Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.