Top coat

Top coat

1. Wat is top coat?

Een top coat is een essentieel onderdeel van je manicure. Deze functionele en harde transparante laag breng je als laatste stap aan. Het heeft als belangrijkste taak om je kunstnagels te beschermen. Door het gebruik van een top coat verleng je niet alleen de levensduur van je kunstnagels, maar zorg je er ook voor dat ze langer mooi en verzorgd er uit blijven zien. Of je nu een fan bent van glitter, matte of glanzende afwerking, een top coat is onmisbaar voor een perfecte manicure. 

2. Waarom is het belangrijk om top coat aan te brengen?

Een top coat is de sleutel tot het beschermen van je kunstnagels. Het voorkomt chipping, verkleuringen, en externe schade en zorgt er bovendien voor dat je nagels er mooi en verzorgd uitzien. Door het aanbrengen van een top coat bescherm je niet alleen je manicure, maar verleng je ook de levensduur van je kunstnagels.  

3. Ben ik verplicht om top coat aan te brengen?

Een manicure is niet compleet zonder het aanbrengen van een top coat. Dit is een essentiële stap om je kunstnagels te beschermen en te laten stralen. Niet alleen zorgt het voor een lange levensduur, maar het verbetert ook de kleur, afwerking en algehele uitstraling van je nagels.

4. Hoe moet je top coat aanbrengen/verwijderen?

4.1 Top coat aanbrengen

Het is echter belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je nagels er perfect uitzien. Het aanbrengen van een top coat is de laatste stap van een manicure. Maar vooraleer je begint aan je manicure moet je eerst je nagels voorbereiden op de volgende stappen. Breng eerst een nail prep, primer, base coat en gellak kleurtje aan. Als laatste stap breng je een top coat aan en laat de top coat uitharden onder een UV/Led lamp. Indien er een plaklaag is kan je deze snel en gemakkelijk verwijderen met behulp van een celstofdepper en cleaner.

Het is van groot belang dat de base coat, het gellak kleurtje en de topcoat volgens de juiste manier via een UV/Led lamp of een UV lamp wordt uitgehard. De uithardingstijd verschilt qua nagel product, je kan de uithardingstijden terugvinden op het potje zelf of op de product pagina op de webshop van de leverancier/fabrikant. 

4.2 Top coat verwijderen

Als je jouw oude kunstnagels wilt bijwerken of verwijderen is het aanbevolen om de top coat eerst te verwijderen. Er zijn verschillende methoden om gellak nagels te verwijderen zoals het gebruik van een vijl, frees machine of de soak off methode. Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste top coats niet kunnen worden afgeweekt, alleen de soak off top is hiervoor geschikt. Als je de kunstnagels wilt afweken met andere top coats, moet je eerst de beschermende laag van je kunstnagels (top coat) wegvijlen of frezen.

4.3 Hoe lang moet top coat uitharden?

Over het algemeen duurt het 60-90 seconden voordat een top coat is uitgehard onder een LED lamp en 120 seconden onder een UV lamp. Voor een optimale glans van je nagels raden we aan om je top coat steeds 120s uit te harden. Het is echter van groot belang dat je altijd de uithardingstijden controleert op het potje of op de website van de leverancier/fabrikant. 

4.4 Wat is de plaklaag van top coat?

Een plaklaag is een kleverige laag die ontstaat tijdens het uithardingsproces van een UV uithardend product, zoals gellak. Deze laag wordt veroorzaakt door de zuurstof die aanwezig is in de lucht en die het uithardingsproces van de kunstnagels kan verstoren. Sommige UV uithardende producten zijn ontwikkeld om het uithardingsproces te gaan versnellen waardoor de zuurstof geen tijd krijgt om de vorming van moleculeketens te gaan verstoren. Bij top coats noemen we dit een topcoat zonder plaklaag ‘no wipe’.

4.5 Wat is een top no wipe?

Als je fan bent van het aanbrengen van gellak, dan ken je waarschijnlijk wel de voordelen van een no wipe top coat. Dit type topcoat zorgt ervoor dat er na het uitharden geen plaklaag op je nagels achterblijft, waardoor je jouw nagels niet meer hoeft schoon te maken met een celstofdepper en cleaner. Met een no wipe top hoef je namelijk één stap minder uit te voeren, waardoor je je manicure sneller kan afronden. 

5. Hoe moet je jouw nagels sealen met top coat?

Als je kunstnagels hebt, wil je natuurlijk voorkomen dat ze loslaten. Een goede sealing is daarbij essentieel. Om je kunstnagels goed te sealen, kan je het beste je penseel in een hoek van 90° ten opzichte van je nagelplaat (verticaal) houden en de zijkant van je penseel gebruiken. Zorg ervoor dat er niet te veel top coat op je penseel zit en breng het vervolgens langzaam en gelijkmatig aan van links naar rechts, om de punt van je nagels te bedekken. Door dit proces zorgvuldig en precies uit te voeren, creëer je een stevige laag die je kunstnagels beschermen tegen loslating en beschadiging. Het is dus zeker de moeite waard om extra aandacht te besteden aan het sealen van je kunstnagels voor een langdurig resultaat.

6. Wat is het verschil tussen top coat en base coat?

Deze twee producten zijn namelijk essentieel voor een mooie en duurzame manicure. Elke laag heeft een eigen functie. Zo is de base coat de eerste stap van een manicure die zorgt voor een sterke hechting tussen de natuurlijke nagelplaat en de kunstnagels. Hierdoor voorkom je dat je kunstnagels snel loslaten. De top coat daarentegen is de laatste stap van een manicure en heeft als functie om je kunstnagels te beschermen tegen externe stoten en verkleuringen.

7. Mag je top coat gebruiken als base coat?

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van een base coat als top coat of andersom ten zeerste wordt afgeraden. Dit komt omdat beide producten een specifieke functie hebben. Indien je deze producten door elkaar gebruikt zal de duurzaamheid van de manicure sterk verminderen.

Een base coat is over het algemeen vrij dik van structuur en bevat speciale ingrediënten die je nagels extra stevigheid geven. Aan de andere kant is een top coat dunner en bevat het ingrediënten die een duurzaam oppervlak op je nagels creëert. Bovendien biedt een top coat meer bescherming tegen stoten en andere externe factoren.

Maar maak je geen zorgen, er zijn producten op de markt die beide eigenschappen combineren. Deze producten worden Base & top genoemd en zijn ontworpen om de hechtingskracht van een base coat en de bescherming tegen externe factoren van een top coat te combineren. 

8. Top coats uit ons assortiment

Het assortiment van Mistero Milano biedt een ruime keuze aan verschillende soorten topcoats. Maar welke topcoat moet je kiezen? Dat hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de afwerking die je wenst. Om het kiezen makkelijker te maken, geven we hieronder meer uitleg over de verschillende topcoats die we aanbieden.

8.1 Quick top no wipe

De Quick top no wipe is een transparante toplaag met een glanzende afwerking. De formule laat geen plaklaag achter na het uitharden, wat er samen met de zelfnivellerende consistentie voor zorgt dat het werk wordt versneld. De Quick top is tevens flexibel met een hoge krasbestendigheid die niet gaat barsten bij flexibele nagelplaten. De formule van de quick top verandert het kleur van onderliggende producten niet.

8.2 Flexi top

De Flexi Top is een flexibele toplaag die bijzonder geschikt is voor alle type nagelplaten. Na het uitharden van de toplaag blijft er een plaklaag over die eenvoudig te verwijderen is met behulp van een cleaner en celstofdepper. Het unieke kenmerk van de Flexi top is de flexibiliteit, waardoor scheuren in de toplaag worden voorkomen en de duurzaamheid van de nagel wordt vergroot. 

8.3 Mineral top no wipe

De Mineral Top No Wipe is een toplaag zonder plaklaag en is voorzien van een ultra glanzende afwerking. De formule bevat rozenkwarts, wat zorgt voor een aanzienlijke toename van de duurzaamheid van de nagels. De kristalheldere kleur van deze top coat voorkomt verkleuring van de onderliggende nagelproducten.

8.4 Make me glossy top no wipe

De Make Me Glossy top no wipe maakt deel uit van de Make Me Free collectie. Het bijzonder eigenschap van deze collectie is dat alle producten vrij zijn van HEMA en oplosmiddelen. De samenstelling minimaliseert de kans op allergische reacties en irritaties, waardoor deze producten ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Deze topcoat bevat geen plaklaag na het uitharden en heeft een medium dikke zelfnivellerende consistentie. Bovendien heeft de toplaag geen enkele invloed op de kleur van de onderliggende kunstproducten en voorkomt het dat de nagels dof worden. Het biedt een effectieve bescherming tegen slijtage en mechanische beschadiging, waardoor een langdurige en intense glans tot wel 3 weken wordt gegarandeerd.

8.5 No wipe top matt that

De No Wipe Top Matt That is een transparante toplaag met een matte afwerking en zonder plaklaag na uitharding. De formule is voorzien van een zelfnivellerende consistentie, waardoor het werk wordt versneld. Bovendien is de toplaag flexibel en biedt het een hoge krasbestendigheid die voorkomt dat het barst bij flexibele nagelplaten. De formule van de Matt That top coat heeft geen invloed op het kleur van onderliggende producten.

Wanneer de Matt That top coat vuil wordt door bijvoorbeeld make-up, volstaat het om de handen en nagels te wassen met zeep. De formule is niet poreus waardoor het geen vuiligheid gaat opnemen.

8.6 Dot on top no wipe

De Dot On Top is een no wipe topcoat met een matte afwerking en kenmerkend met zwarte of witte spikkels. De top coats zijn ideaal voor de Easter Nails trend. De formule heeft geen plaklaag na uitharding en biedt een zelfnivellerende consistentie wat ervoor zorgt dat het werk wordt versneld. De top coat is flexibel en biedt een hoge krasbestendigheid, waardoor het niet barst bij flexibele nagelplaten. Bovendien heeft de formule van de Dot On Top geen invloed op het kleur van onderliggende producten en voorkomt vergeling.

8.7 Soak off top – Lucido

De Soak Off Top Lucido is een afweekbare top coat die langdurige glans biedt. De formule combineert ongelooflijke flexibiliteit met maximale duurzaamheid. Na uitharding is er een plaklaag aanwezig die je gemakkelijk kan verwijderen met een celstofdepper en cleaner. Bovendien kan de Soak Off Top Lucido na slechts 5 minuten worden verwijderd met een remover.

8.8 Base & top

De Base & Top Lucido is een bijzonder product dat zowel als base coat en als top coat kan gebruikt worden. Deze multifunctionele toepassing maakt het product zeer aantrekkelijke bij veel nagelstylisten.

Als base coat zorgt dit product voor een superieure hechting aan de nagelplaat. Wanneer je het als top coat gebruikt, biedt het een hoge slijtvastheid en krasbestendigheid tegen mechanische schade. Daardoor is het product zeer geschikt voor klanten die regelmatig handarbeid verrichten. Het is ook een uitstekende keuze voor pedicures. Na het uitharden laat de Base & Top een plaklaag achter die je gemakkelijk kan verwijderen met een celstofdepper en cleaner.

8.9 Easy – Fizzy top no wipe

De Easy Fizzy top is verkrijgbaar in 6 verschillende glitter kleuren. Het is een top coat die diverse formaten glitters bevat. Deze top coat is uiterst geschikt voor wie een extra effect wil toevoegen aan de manicure. De toepassing van losse glitters is overbodig, omdat deze top coat een aantrekkelijke glitter nail art creëert en de nagels in één stap voorziet van top coat.

De Easy Fizzy top coats bevatten na uitharding geen plaklaag, wat de behandelingstijd verkort. Dankzij hun medium dikke, zelfnivellerende consistentie kan er snel gewerkt worden en wordt het risico op uitlopen in de nagelwallen geminimaliseerd. De top coats garanderen een langdurige intense glans, beschermen de manicure tegen mechanische schade en veranderen de onderliggende kleur niet.

8.10 Reflective top no wipe

De Reflective Top No Wipe is een top coat die geen plaklaag achterlaat na uitharding. De aanwezige glitters in deze top coat hebben een reflecterend effect in het licht. Bovendien beïnvloed deze top coat de onderliggende kleur niet. 

8.11 STAR top no wipe

De Star Top No Wipe topcoats bevatten geen plaklaag. De tops zijn samengesteld uit een variatie van glitter deeltjes. De formule biedt een langdurige en uitbundige glans die tot wel 3 weken kan aanhouden. Bovendien beïnvloedt deze top coat de onderliggende kleuren niet. 

9. Conclusie – Welke topcoat moet ik kiezen?

Een perfecte manicure is niet compleet zonder de finishing touch, namelijk het aanbrengen van een top coat. Een goede top coat minimaliseert niet alleen chipping, maar verlengt ook de levensduur van je manicure. Bovendien beschermt een kwalitatieve top coat de kunstnagels tegen verkleuringen. Maar met zoveel verschillende topcoats op de markt kan het lastig zijn om te kiezen. Het is belangrijk om te weten wat voor eindresultaat je wilt bereiken en of je een top coat met of zonder plaklaag wilt. Met behulp van deze blog kan je de juiste top coat selecteren om het gewenst eindresultaat te bereiken.

Volgende lezen

Hoe UV gel aanbrengen?
Spider gel

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.