Hoe UV gel aanbrengen?

Hoe UV gel aanbrengen?

1. Hoe blijven je gel nagels lang mooi?

Om een duurzame gel manicure te bekomen is het belangrijk dat je een goede base coat, gel en top coat kiest. Dit zal lifting of loslating van je kunstnagels voorkomen.  

Een base coat is de eerste laag die je aanbrengt op de nagelplaat. Het zorgt ervoor dat de nagelproducten beter hechten aan de nagelplaat. Base coat kan je zowel transparant als met een kleurtje verkrijgen. 

Gel zorgt voor een versteviging van de natuurlijke nagels. Ook kan je mooie lange nagels ermee maken met behulp van sjablonen. Gel kan je zowel transparant als met een kleurtje verkrijgen. 
Weet je niet welke gel kiezen? Lees dan onze blog over UV gel.  

Een top coat is de laatste laag die je aanbrengt op de nagels. Het is belangrijk dat je de top van de nagel goed gaat sealen met top coat om vroegtijdige loslating te voorkomen. Je kunt kiezen tussen verschillende afwerkingen zoals glanzend, mat of glitter. 

2. Wat heb je nodig om gel aan te brengen?

Om een UV gel manicure uit te voeren heb je heel wat benodigdheden nodig. Je hebt materiaal nodig om je natuurlijke nagelplaat voor te bereiden en natuurlijk ook de nagelproducten. Zie hieronder de producten die je nodig hebt:

UV/LED nagellamp
Nail prep
Primer
Base coat
Builder gel
Gellak kleurtje
Top coat
Sjablonen
Gelpenseel
Vijl 100/180
Buffervijl 240/240
Cuticle pusher
Cleaner
Celstofdeppers
Nagelriemolie
Handcrème

3. Stap voor stap UV gel aanbrengen

Om gel aan te brengen is het belangrijk dat je de vaardigheden beschikt. Het lijkt gemakkelijk om UV gel aan te brengen maar toch moet het correct worden uitgevoerd zodat jouw kunstnagels niet loskomen. Daarvoor moet je de natuurlijke nagelplaat correct voorbereiden. In dit stappenplan zullen we jou uitleggen hoe je stap voor stap de natuurlijke nagelplaat voorbereidt en hoe je gel op de correcte manier aanbrengt. 

3.1 Voorbereiding van de manicure

Nagelriemen verwijderen

Bereid de nagels voor op een manicure behandeling. Duw je nagelriemen achteruit met een cuticle pusher en verwijder de overtollige velletjes met een nagelriemschaar of tang. Dit is een belangrijk stap, het verwijderen van de nagelriemen zorgt ervoor dat je jouw nagel product zo ver mogelijk kan aanbrengen en zal je uitgroei niet zo snel zichtbaar zijn.

Nagels in vorm vijlen & matteren

Vijl de nagels in de gewenste vorm met een 100/180 vijl en mateer de natuurlijke nagelplaat met een buffervijl 240/240. Door je nagel mat te maken hechten nagelproducten beter aan de natuurlijke nagel. Je maakt namelijk kleine krasjes in je nagels waardoor je het oppervlakte van de nagel vergroot. We raden je aan om je nagel horizontaal te vijlen. Let ervoor op dat je niet te hard duwt op je nagelvijl. Overmatig vijlen beschadigd de nagelplaat en kan voor brandwonden zorgen.

3.2 Het aanbrengen van de nagelproducten

Nail prep aanbrengen

Vooraleer je nail prep aanbrengt is het belangrijk dat je jouw nagels ontvet met cleaner, anders zal jouw nail prep vervuild geraken met oliën. Nadat je jouw natuurlijke nagels hebt ontvet breng je een laagje nail prep aan en laat je het ongeveer 1 minuut opdrogen. Nail prep verdampt het vocht uit de bovenste laag van je nagels en droogt tijdelijk de nagels uit.

Primer aanbrengen

Na het aanbrengen van de nail prep is het belangrijk dat je ook een primer aanbrengt. Primer moet je net zoals nail prep laten opdrogen aan de lucht. Primer heeft dezelfde werking als dubbelzijdige tape, het zorgt voor een betere hechting tussen de natuurlijke nagelplaat en de kunstnagels.

Base coat aanbrengen

Wanneer de primer volledig opgedroogd is breng je een strijklaagje base coat aan. Zorg ervoor dat je 1 mm van de nagelriemen wegblijft en dat je de toppen van de nagels goed sealt, dit doe je door je base coat horizontaal over de nageltoppen aan te brengen. Laat je nagels uitharden onder een nagellamp. Het is belangrijk dat je de correcte uithardingstijden volgt die zowel vermeld staan op de product pagina als op de etiquette van het nagel product.

Sjabloon aanbrengen

Breng een sjabloon aan, zorg ervoor dat het sjabloon goed onder de nagel past, daarvoor zijn er kniplijnen aanwezig. Op deze manier kan je het sjabloon passend maken voor de nagel. Nadat je het sjabloon hebt verknipt, buig je het sjabloon en plak je deze vast onder de nagel en zet het vast aan de zijkanten van de vingers. 

Gel aanbrengen

Neem met je penseel een bolletje builder gel en leg het in het midden van de nagel. Verdeel de gel over de volledige nagel om ze op te bouwen. Zorg ervoor dat je een mooie bolling hebt. Hard daarna de nagels uit onder een UV/LED lamp. Verwijder de plaklaag met een celstofdepper en cleaner. Na het verwijderen van de plaklaag vijl je de gelnagels in vorm met een 100/180 vijl. Verwijder na het vijlen het stof en ontvet terug je nagels.

Gellak kleurtje aanbrengen

Kies een mooi gellak kleurtje en breng deze aan op de nagels. Laat je nagels uitharden onder een nagellamp. Herhaal deze stap een tweede maal.

Top coat aanbrengen

We zijn gekomen aan de laatste stap van de manicure. Breng een laagje top coat aan en zorg ervoor dat je nageltoppen goed geseald zijn, dit doe je door je top coat horizontaal aan te brengen op je nageltoppen. Laat je nagels uitharden onder een UV/LED lamp.

3.3 Afwerking van de manicure

Verwijder de plaklaag

Indien je een top coat hebt gebruikt met een plaklaag kan je de plaklaag gemakkelijk verwijderen met een celstofdepper en een cleaner. Een no wipe top coat heeft geen plaklaag, maar kan je wel opblinken. 

Breng handcrème aan

Nadat je een manicure hebt uitgevoerd is het altijd beter om een handcrème aan te brengen en je handen in te masseren. Dit zorgt ervoor dat je jouw handen terug hydrateert en dat de bloedcirculatie in je handen verbetert. Door druk uit te oefenen zal het bloed die in overbelaste gebieden slecht circuleert terug beter in beweging komen.

Breng nagelriemolie aan

Na het aanbrengen van handcrème is het echter even belangrijk om nagelriemolie aan te brengen, zeker nadat je nagelriemen zijn verwijderd. Dit zal je nagelriemen terug hydrateren en soepel maken. Op deze manier blijven je nagelriemen altijd in goede conditie. 

4. Hoe gel bijwerken?

Gel vertoont na enkele weken een uitgroei. Als je jouw manicure nog niet wenst te vervangen kan je jouw uitgroei laten bijwerken. Hieronder een stappenplan om een gel manicure bij te werken.

4.1 Bijwerking van een UV gel manicure

Maak de vrij gekomen rand mat

Verwijder enkel de top coat met een vijl. Matteer de natuurlijke nagel en de oude gel. Voor een betere hechting raden we je aan om horizontaal te vijlen. Ontvet de nagel met een cleaner.

Breng nail prep en primer aan 

Breng nail prep aan op het stukje waar de natuurlijke nagel zichtbaar is. Laat de nail prep opdrogen vooraleer je andere nagelproducten aanbrengt. Nadat de nail prep is opgedroogd breng je een laagje primer aan net zoals de nail prep. Laat de primer opdrogen. Op de reeds aanwezige gellak mag je geen primer of nail prep aanbrengen.

Breng base coat aan

Nadat de primer volledig opgedroogd is breng een laagje base coat aan op de op het stukje waar de natuurlijke nagel zichtbaar is en hard deze uit onder de lamp. Zorg ervoor dat de uitgroei goed overloopt met de overige gellak van de vorige manicure.

Gel aanbrengen

Nadat je base coat hebt aangebracht neem je een zeer klein bolletje gel en plaats je deze aan de vrijgekomen rand. Maak terug een goede bolling en breng een fijn laagje gel aan op de rest van de nagel. Verwijder de plaklaag met een celstofdepper en cleaner. Vijl je gelnagels in vorm met een 100/180 vijl. Na het vijlen verwijder het stof en ontvet terug je nagels.

Gellak kleurtje aanbrengen

Breng het gewenste kleurtje aan. Hard vervolgens je nagels uit onder een UV/LED lamp. Voer deze stap tweemaal uit.

Top coat aanbrengen

Als laatste stap breng je over de hele nagel een laagje top coat aan. Hard vervolgens je nagels uit onder een nagellamp.

5. Hoe moet je jouw nagels sealen?

Om loslating van je kunstnagel te voorkomen is het belangrijk dat je de kunstnagels goed sealt. Om je kunstnagels goed te sealen moet je jouw penseel in een hoek van 90° houden ten opzicht van je nagelplaat (horizontaal) en de zijkant van je penseel gebruiken. Zorg ervoor dat er niet te veel top coat op je penseel is. Wrijf daarna langzaam heen en weer (van links naar rechts) om de punt van je nagel te bedekken.

Volgende lezen

Base coat
Top coat

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.