Verschil tussen gel, gellak, acrylgel en acryl

Verschil tussen gel, gellak, acrylgel en acryl

1. Wat is UV gel? 

UV gel is een dikke vloeibare substantie die gebruikt wordt om kunstnagels te creëren. Het hardt uit door de UV-straling van een UV/LED lamp. UV gel zorgt voor een versteviging van de natuurlijke nagels. Het is een ideaal product voor vrouwen met dunne, korte en broze nagels, maar ook voor vrouwen die lange nagels willen.

1.1 Voordelen

 • Met UV gel kan je jouw natuurlijke nagelplaat verlengen.
 • Gelnagels blijven drie tot vier weken mooi op de nagels zitten.

1.2 Nadelen

 • Gelnagels verwijderen neemt wat tijd in.
 • Gel moet in een UV/LED lamp worden uitgehard.

2. Wat is gellak?

Gellak wordt steeds populairder in de nagelwereld. Het is een manicure die 2 tot 5 weken op je nagels blijft zitten. Gelpolish heeft een meer loperige consistentie in vergelijking met andere nagelproducten. Het kan worden vergeleken met nagellak, behalve dat gelpolish moet worden uitgehard in een nagel lamp waardoor het een langere duurzaamheid heeft.

2.1 Voordelen

 • Gellak blijft tot wel vijf weken lang op je nagels zitten.
 • Gellak nagels zien er zeer natuurlijk uit.

2.2 Nadelen

 • De kostprijs is wat hoger dan gewone nagellak.
 • Gellak nagels zijn minder duurzaam dan andere nagelproducten.

3. Wat is acryl?

Acryl is een polymeer (acryl poeder) dat je combineert met een monomeer (acrylvloeistof). Acrylnagels harden automatisch uit dankzij het oxidatieproces (onder invloed van lucht). Het duurt 48 uur vooraleer acrylnagels volledig uitgehard zijn, daarna krijgen ze pas de definitieve vorm en glans. Een van de meest gekende kenmerken van acryl is dat het een uitzonderlijke stevigheid en weerstand heeft tegen externe schade.

Acrylnagels zijn het beste voor mensen met nagels die scheuren, kwetsbaar zijn voor beschadigingen en stoten. Ook is het geschikt voor personen die korte nagels hebben.

3.1 Voordelen

 • Acrylnagels zijn zeer duurzaam en hebben een hoge weerstand.
 • Acrylnagels kan je laten afweken, wat het verwijderen gemakkelijker maakt.

3.2 Nadelen

 • Acryl heeft een zeer intense en onaangename geur.
 • Om een acryl manicure te kunnen uitvoeren moet je veel geoefend hebben.

4. Wat is acrylgel?

Acrylgel is een van de nieuwste evoluties in de nagelwereld. Het is een volledig nieuwe formule die de flexibiliteit van gel en de duurzaamheid van acryl combineert. Polygel wordt gebruikt om nagels te verlengen, op te bouwen en te modelleren.

4.1 Voordelen

 • Het combineert de flexibiliteit van gel en de duurzaamheid van acryl.
 • Je kan blijven modelleren, acrylgel hardt pas uit onder de lamp.

4.2 Nadelen

 • Bij het verkeerd aanbrengen veroorzaakt acrylgel hitte pieken.
 • Polygel nagels zijn wat duurder dan andere behandelingen.

5. Wat is het verschil tussen deze nagelproducten?

Eén van de grootste verschillen is dat acryl niet onder de lamp uithardt in tegenstelling tot gel, polygel en gellak. Bij ieder nagel product heb je een andere penseel nodig, uitgezonderd bij gelpolish. Gellak is in een potje met een penseeltje. Gellak heeft een loperige consistentie in tegenstelling tot de andere nagelproducten, daardoor moet je veel minder tot niet modelleren.

6. Samenvatting

Voor welke methode kiezen? Mijn voorkeur zou uitgaan naar polygel, omdat polygel de belangrijkste eigenschappen van gel en acryl bevat. Waardoor de duurzaamheid van de manicure verhoogd wordt. Wat jij moet kiezen is moeilijk te bepalen, dit is allemaal te zien naar waar jouw persoonlijke voorkeur uitgaat. Voor iemand die liever natuurlijke nagels heeft zonder bolling is gellak ideaal. Gel, acryl en polygel zijn perfect voor mensen met broze en korte nagels. Door deze methodes te gebruiken kan je jouw natuurlijke nagels gemakkelijk verlengen.

Volgende lezen

Spider gel
Hoe gellak verwijderen?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.