Spider gel

Spider gel

1. Wat is spider gel?

Spider gel is een stroperige en rubberachtige substantie waarmee je rechte, fijne lijnen kan maken op je nagels. De nail art techniek wordt vaak gebruikt in een nagelstudio omdat je in een korte tijdsspanne een uniek resultaat hebt. Daarnaast is het zeer gemakkelijk toe te passen. Je plaatst je penseel of cuticle stick in het spider gel potje. Wanneer je de tool omhoog heft, zal je merken dat de stroperige substantie blijft hangen. Ga nu van de ene plaats naar de andere plaats op je nagel. Na het uitvoeren van deze beweging zal de stroperige gel een lijn achterlaten op je nagel in de vorm van je beweging.

Spider gel is een techniek die al enkele jaren op de markt is. Het begon met de standaard witte en zwarte kleur. Toen de populariteit sterk steeg van de gel kwamen er nog heel wat andere kleuren uit. De snelle groei van nagelstylisten die het product gebruiken is vooral te danken aan de lage moeilijkheidsgraad en de korte benodigde tijd, terwijl je toch een creatieve nail art styling als resultaat hebt. Spider gel kopen = tijd uitsparen!

Professionele spider gel heeft een zeer hoge pigmentatie. Door de zeer hoge dekking zijn zelfs de meest dunne lijntjes goed zichtbaar. Spider gel kan je aanbrengen op iedere kunstnageltechniek (acryl, gel, gellak en acrylgel). 

2. Wat heb je nodig voor spider gel?

Spider gel is een nail art techniek en wordt dus pas op het laatste van een gellak manicure aangebracht. Het is belangrijk dat de juiste base coat en gellak kleur al reeds is aangebracht. Om de spider gel aan te brengen heb je naast de basisproducten enkel nog een nail art penseel of stokje nodig. De gel moet uiteindelijk uitgehard worden in een UV/LED lamp.

  • Producten om een manicure uit te voeren
  • Nail art penseel of cuticle wooden sticks
  • UV/ LED nagellamp

3. Hoe moet je spider gel aanbrengen?

Spider gel is een afwerkingsmethode, de eerste stappen in een manicure moeten dus al goed uitgevoerd zijn. Je kan de spider gel zowel aanbrengen op het kleurtje als op een reeds uitgeharde top coat. Het is wel steeds belangrijk om de spider gel te bedekken met een top coat zodat je nail art creatie goed beschermd is.

Bereid je nagels voor op een manicure.

Breng de nail prep en primer aan.

Breng de juiste base coat aan.

Breng je gewenste kleurtje aan op de nagel.

Nu zijn we klaar om de spider gel aan te brengen:

  • Neem een kleine hoeveelheid spider gel op een nail art penseel, cuticle orange woodstick of dottingtool.
  • Sleep de spider gel van het ene punt (vb. de rand van de nagel) naar het andere punt met een stevige onafgebroken beweging. Creëer hiermee je droom patroon. 
  • Hard de spider gel uit in een lamp UV 120s / LED 30-60s.

Werk je nagels af met een top coat.

4. Nail art inspiratie met Spider Gel

Spider gel is een nageltechniek die maar weinig creatieve limieten kent. Je kan er duizend en één verschillende stylingen mee maken. Denk maar aan rechte lijn, geometrische designs of gewoon vrije bewegingen. Om je enkele mogelijkheden van de spider gel te tonen vind je hieronder twee verschillende spider gel video’s.

Algemene spider gel ideeën

In deze video vind je drie leuke ideeën die gemakkelijk uit te voeren zijn, maar die een prachtig en uniek resultaat hebben.

Smokey spider nail art styling

In deze manicure wordt er een omgekeerde zwarte ombre aangebracht op de nagel. Hierna wordt er een finishing touch gegeven met witte spider gel en strass steentjes.

5. De verschillende spider gel kleuren

Verras je klanten met een artistieke, kleurrijke en gemakkelijke nail art! In ons assortiment vind je verschillende kleuren terug. Zo heb je voor ieder seizoen een passend effect. Zo zijn de neon spider gel kleuren super tijdens de zomer en de metallic kleuren zijn dan weer meer voor de feestdagen of carnaval.

Wist je dat je ongeveer ieder kleur op aarde zelf kan maken? Je voegt de pigment pasta toe aan witte of zwarte spider gel en zo creëer je jouw eigen unieke kleur! Om het gewenste kleur te bekomen moet je de spider gel mengen met een kleine hoeveelheid pigment pasta. Hou er rekening mee dat pigmentpasta niet uithardt onder een nagel lamp, daarom mag er maar 1/10 pigmentpasta worden gebruikt op 1 deel spider gel.

In het assortiment van Mistero Milano zijn er momenteel 3 collecties: de standaard spider gels, neon kleuren en metallic kleuren.

Volgende lezen

Top coat
Verschil tussen gel, gellak, acrylgel en acryl

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.