Elektrische nagelfrees

Elektrische nagelfrees

1. Wat is een elektrische nagelvijl?

Een elektrische vijl is een handig hulpmiddel voor nagelstylisten om manicures en pedicures te versnellen en te vergemakkelijken. Met een nagelfrees kan je de nagelplaat voorbereiden, nagelriemen terugduwen en verwijderen, en kunstnagels verwijderen. Hoewel het een nuttige tool is, is het belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een elektrische vijl op de natuurlijke nagelplaat niet wordt aangeraden voor iemand zonder de juiste vaardigheden en training. Ongecontroleerd gebruik kan leiden tot het wegvijlen van te veel nagel en kan potentiële letsels veroorzaken. Als nagelstylist moet je beschikken over de juiste training en certificering om een nagelfrees te gebruiken. Veiligheid voor de klant staat voorop en het is belangrijk om deze tool met de nodige kennis en vaardigheden te hanteren.

2. Waarom een nagelfrees gebruiken?

Als je op zoek bent naar een manier om tijd te besparen tijdens een manicure, is het zeker de moeite waard om te investeren in een nagelfrees. Een professionele nagelfrees is een “must-have” voor ieder nagelsalon. Met genoeg vaardigheden om dit toestel te gebruiken, kan je gemakkelijk je nagels voorbereiden, kunstnagels bijwerken of verwijderen en zelfs pedicure behandelingen uitvoeren. Een groot voordeel van het gebruik van een nagelfrees is dat je veel minder belasting op je polsen legt in vergelijking met het vijlen met een gewone vijl. Dit komt doordat je minder kracht hoeft uit te oefenen tijdens het frezen. 

3. Hoe moet je veilig werken met een nagelfrees?

Als je als nagelstylist aan de slag wilt met een nagelfrees, is het essentieel om eerst een opleiding te volgen en een certificaat te behalen. Kennis, oefening en vaardigheid zijn van groot belang vooral voor de veiligheid van je klanten. Bij het gebruik van een elektrische nagelvijl is het nodig om hiermee voorzichtig tewerk te gaan. Als je niet oppast kan je per ongeluk de nagelmatrix beschadigen of de nagels te fijn vijlen. Als de matrix eenmaal beschadigd is, kan dit leiden tot ernstige nagelschade die in sommige gevallen zelfs blijvend kan zijn. Daarom is het van cruciaal belang dat je als nagelstyliste goed op de hoogte bent van de risico’s die het gebruik van een nagelfrees met zich meebrengt en dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om deze te minimaliseren.  

4. Waarop letten tijdens het frezen?

Wanneer je aan de slag gaat met een nagelfrees is het van groot belang om de natuurlijke nagelplaat en matrix niet te beschadigen. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je niet te diep onder het eponychium vijlt. Als je namelijk te diep vijlt kan je de nagelmatrix beschadigen wat kan leiden tot blijvende schade.

Als je geen kennis hebt over het vijlen van de natuurlijke nagelplaat met een nagelfrees, wordt dit afgeraden. Maar als je het toch wilt doen is het aan te raden om een gradatie vanaf 180 te gebruiken en niet te veel druk uit te oefenen tijdens het frezen, zodat je niet te veel lagen van de natuurlijke nagelplaat weg vijlt. 

5. Voor- en nadelen van frezen

Een freestoestel heeft zoals elk apparaat zijn voor- en nadelen. Eén van de voordelen van een nagelfrees is dat het tijdbesparend is in een nagelstudio. Het vijlwerk gaat veel sneller en nauwkeuriger dan met een gewone vijl. Ook hoef je minder inspanningen te leveren waardoor je polsen minder belast worden. 

Echter, zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van een freestoestel. Zo kan er bijvoorbeeld hitte ontstaan als je te veel kracht uitoefent tijdens het frezen. Ook komt er veel stof vrij, maar dit kan je vermijden door een afzuigsysteem te gebruiken. Daarnaast kan het gebruik van een nagelfrees gevaarlijk zijn als je niet beschikt over de juiste vaardigheden, het kan de nagelmatrix beschadigen wat kan leiden tot blijvende schade. Het is dus belangrijk om voorzichtig en professioneel te werk te gaan als je een nagelfrees gebruikt.

6. Waarop moet je letten als je een freestoestel koopt?

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische vijl zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Het vermogen van het freestoestel is van groot belang en moet geschikt zijn voor het gebruiksdoeleinde. Als je het freestoestel thuis maar sporadisch gaat gebruiken, dan raden we een model van 35W aan. Maar als je op professionele wijze met de elektrische nagelvijl aan de slag gaat dan is een vermogen tussen de 40W en 45W aangeraden. Ook de snelheid is een belangrijk aspect. Kies daarom een model waarbij je de snelheid zelf kan regelen. Een maximum van 30.000 toeren per minuut is prima.

Een elektrische vijl moet ook comfortabel in de hand liggen. Kies daarom voor een model met een handvat dat goed aansluit op je hand en met een twist-lock functie waarmee je snel van bitjes kan wisselen. Verder is het handig als je de draairichting van je handstuk kan aanpassen en dat het toestel uitgerust is met een voetpedaal. Zo kan je het freestoestel bedienen met je voeten in plaats van telkens het apparaat aan en uit te moeten zetten met een knopje.

7. Onderhoud van je freesmachine

Het is van groot belang om na elke behandeling jouw freestoestel grondig te reinigen. Hierdoor kan je aantonen dat je hygiënisch werkt en dat is belangrijk voor het vertrouwen van je klanten. Het is aangeraden om eerst al het stof te verwijderen met een nagelborsteltje. Zo verwijder je al het grootste deel van het stof en ben je klaar om je freesmachine verder te reinigen. Vervolgens kan je een vochtig doekje gebruiken om de volledige freesmachine schoon te maken. Let er wel op bij het ontsmetten van je freesmachine dat er geen ontsmettingsmiddel in de binnenkant loopt. Dit kan namelijk het toestel beschadigen en vernietigen.

8. De verschillende freestoestellen uit ons assortiment

Als je op zoek bent naar een nagelfrees dan kan het aanbod soms overweldigend zijn. Bij Mistero Milano heb je de keuze uit drie verschillende freestoestellen: de Mighty, de Champion en de K-35. Maar welke moet je nu kiezen? Onderstaand gaan we dieper in op de eigenschappen van elk toestel, zodat jij de juiste keuze kan maken.

8.1 Nagelfrees Saeyang Marathon 3 – Mighty

De Saeyang Mighty is ons instapmodel. Het toestel is vergelijkbaar met de Champion, waardoor het net zo duurzaam is als anderen modellen. Het handstuk van de Mighty is lichter en iets minder krachtig dan dat van de Champion.Het toestel bevat een voetpedaal en een twist lock handvat en is geschikt voor zowel manicures als pedicures. Het bevat bijna geen vibratie waardoor het bijna volledig geruisloos is. De elektrische frees is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Het handstuk kan worden bediend met een manuele knop op het toestel of het voetpedaal.De Mighty heeft een elektrisch vermogen van 45W en een snelheid van maximaal 30.000 toeren per minuut. Het apparaat weegt 1,26 kg en heeft een afmeting van 11,5 x 15,5 x 9 cm (breedte x lengte x hoogte). Het handstuk is geschikt voor alle standaard bitjes met een diameter van 2,34 mm.

8.2 Nagelfrees Marathon 3 Champion – Saeyang

De Saeyang Marathon 3 – Champion is een bekend model in de nagelwereld en wordt gebruikt door zowel professionals als beginners. Het heeft vergelijkbare specificaties als de Mighty.Het toestel bevat een voetpedaal en een twist lock handvat en is geschikt voor zowel manicures als pedicures. Het bevat bijna geen vibratie waardoor het bijna volledig geruisloos is. De elektrische frees is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Het handstuk kan worden bediend met een manuele knop op het toestel of het voetpedaal.De champion heeft een elektrisch vermogen van 45W en een snelheid van maximaal 30.000 toeren per minuut. Het toestel weegt 1,23 kg en heeft een afmeting van 11,5 x 15,5 x 7,5 cm (breedte x lengte x hoogte). Het handstuk is geschikt voor alle standaard bitjes met een diameter van 2,34 mm.

8.3 Nagelfrees Saeyang K-35

De Saeyang K-35 is het krachtigste freestoestel in het assortiment en heeft een mooie rosé-gouden kleur. Het handstuk is krachtig en stevig en heeft een minimale vibratie om de polsen minder te belasten, waardoor het handstuk fijn in de hand ligt.Het toestel bevat een voetpedaal en een twist lock handvat en is geschikt voor zowel manicures als pedicures. Het bevat nauwelijks vibratie waardoor het bijna volledig geruisloos is. De K-35 heeft een overbelasting beveiliging, om oververhitting van het toestel te voorkomen. De elektrische frees is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Het handstuk kan worden bediend met een manuele knop op het toestel of het voetpedaal.De K-35 heeft een elektrisch vermogen van 40W en een snelheid van maximum 30.000 toeren per minuut. Het toestel heeft een digitaal display, weegt 1,13 kg en heeft een afmeting van 11,5 x 11,5 x 7,5 cm(breedte x lengte x hoogte). Het handstuk is geschikt voor alle standaard bitjes met een diameter van 2,34 mm.

Volgende lezen

Ombré nagels
Algemene hygiëne in schoonheidssalons

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.