1. Hoe kan het dat gellak loslaat?
Is je gellak al na slechts twee dagen losgekomen? Er zijn diverse redenen waarom dit kan gebeuren, waaronder een slechte voorbereiding, onvolledige uitharding, een beschadigde nagelplaat… Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen! Hieronder zullen we dieper ingaan op de factoren die invloed hebben op loslating en geven we je praktische tips om dit in de toekomst te voorkomen.
1.1 Slechte voorbereiding van de natuurlijke nagelplaat
Om een optimale hechting te garanderen is het zeer belangrijk dat jouw natuurlijke nagelplaat op een correcte manier wordt voorbereid op de volgende stappen van een manicure. Een buffervijl is hierbij een onmisbaar item. Door je nageloppervlakte mat te maken verbeter je de hechting van de nagelproducten. Dit gebeurt door het creëren van kleine krasjes in je nagelplaat tijdens het bufferen, wat ervoor zorgt dat de hechting oppervlakte voor kunstproducten groter wordt. Maak jouw nagelplaat mat door in één richting te vijlen en gebruik hiervoor een 100/100 buffer.
Na het mat maken, is het belangrijk om je nagelplaat te reinigen met een celstofdepper en cleaner. Dit zorgt ervoor dat er geen stofrestjes op je nagelplaat achterblijven. Volg deze stappen en geniet van een manicure die langer mooi blijft zitten!
1.2 Beschadigde nagelplaat / nagelplaat problemen
Een gezonde nagelplaat is de basis voor een mooie en duurzame gellak manicure. Helaas is een beschadigde nagelplaat een veel voorkomende oorzaak van loslating van kunstproducten, zoals gellak.
Om te voorkomen dat de gellak afbladdert, is het belangrijk dat de nagelplaat in goede staat wordt gehouden.
1.2.1 Verkeerde verwijdering van gellak
Een beschadigde nagelplaat zorgt ervoor dat nagelproducten slecht of helemaal niet hechten. Het is zeer belangrijk dat je jouw kunstnagels op een correcte manier verwijdert om zo min mogelijk schade te veroorzaken aan je natuurlijke nagelplaat.
Er zijn drie manieren om kunstnagels te verwijderen en het is belangrijk om de juiste methode te kiezen. Je kan de nagels verwijderen met een gewone nagelvijl, met een nagelfrees of door gebruik te maken van de afweekmethode. Als je niet zeker bent van je vaardigheden met een nagelfrees, dan raden we aan om de nagels voor 80% te verwijderen met een nagelvijl. Vervolgens kun je gebruik maken van remover voor het verwijderen van het resterend nagel product.
Door je kunstnagels op de juiste manier te verwijderen, zorg je ervoor dat je nagelplaat gezond en intact blijft. Hierdoor hechten nagelproducten veel beter, én geniet je langer van verzorgde nagels!
1.2.2 Dunne of gebarsten nagelplaat
Loslating van gellak kan het gevolg zijn een ongelijke, dunne of gebarsten nagelplaat. Echter is een gewone base coat niet genoeg wanneer je nagelplaat in slechte staat is. Als je nagels ook nog eens natuurlijke oneffenheden hebben, dan kan het zijn dat er steeds lucht onder de gellak komt. Gelukkig is er een oplossing! Je kan je nagelplaat egaliseren door middel van een rubber base of een builder gel, voordat je andere nagelproducten aanbrengt. Dit zal zorgen voor een egale en sterke ondergrond, waardoor loslating wordt voorkomen.
Heb je last van gebarsten of gespleten nagels? In dit geval wordt het aangeraden om even geen kunstnagels te plaatsen, zodat de nagelplaat de tijd krijgt om te herstellen. Mocht de barst zich in de toppen van je nagels bevinden, dan kan je voorzichtig je nagels inkorten en opbouwen met behulp van een rubber base of builder gel.
1.2.3 Nagelplaat aandoeningen
Loslating van gellak kan het gevolg zijn van nagelziekten. Bij bepaalde nagelaandoeningen is het gebruik van gellak niet toegestaan. Het is belangrijk om de nagelplaat te laten genezen voor je verder gaat met het aanbrengen van gellak. Hiernaast is het aanbevolen om contact op te nemen met een dermatoloog / arts om de juiste behandelingsmethode voor jouw specifieke aandoening te ontvangen. Zo kun je ervoor zorgen dat je nagels gezond en sterk blijven.
1.2.4 Misvormde nagelplaat
Het perfect verzorgen van nagelafwijkingen zoals haviksnagels en vervormde nagelplaten is een uitdaging voor velen onder ons. Bedekken met alleen een base coat, gellak kleur en topcoat is helaas niet voldoende. Voor een duurzame manicure van deze soort nagels, is het belangrijk om ze opnieuw op te bouwen en de architectuur te corrigeren met builder gel.
1.3 Vette nagelplaat
Een perfecte gellak manicure vereist een grondige voorbereiding van je nagelplaat. Het niet-ontvette oppervlak is één van de grootste uitdagingen bij het aanbrengen van gellak en zal zorgen voor snelle loslating. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door je nagelplaat te ontvetten met een celstofdepper en cleaner.
Het is echter niet aanbevolen om producten zoals handcreme en nagelriemolie te gebruiken tijdens het aanbrengen van gellak. Deze producten kunnen je nagels opnieuw vettig maken en de hechting van de gellak belemmeren. Hou je nagels dus schoon en ontvet je nagels voor het aanbrengen van gellak voor het beste resultaat.
Bij het voorbereiden van je nagels voor een gellak manicure, is het belangrijk om te onthouden dat een ontvette nagelplaat de sleutel is tot een duurzame en mooie manicure. Zorg dus voor een grondige voorbereiding en geniet van een stralende manicure gedurende drie weken.
1.4 Te dikke gellak lagen
Het is zeer vervelend om te ontdekken dat de gellak op je nagels rimpelt na het uitharden onder een nagel lamp. Het is echter een veel voorkomend probleem en gelukkig gemakkelijk op te lossen.
De oorzaak van rimpels ligt vaak bij het aanbrengen van te dikke lagen van het nagelproduct. Het is belangrijk om te weten dat de kans op rimpels in de gellak groter is bij sterk gepigmenteerde kleuren dan bij gewone lichte kleurtjes. Dus als je van plan bent om je nagel in een opvallende kleur te lakken, wees dan voorzichtig met het aanbrengen van het product. Het is altijd beter om twee dunne lagen aan te brengen in plaats van één dikke laag. Hierdoor kan je voorkomen dat je nagels er oneffen uitzien en kan je langer genieten van perfect gelakte nagels.
1.5 Plots een gellak allergie
Een van de mogelijke oorzaken van loslating is een contactallergie. Een contactallergie is een allergische reactie op bepaalde ingrediënten die in nagelproducten zijn verwerkt.
Er zijn een aantal redenen waarom een contactallergie kan ontstaan. Bijvoorbeeld door het slecht uitvoeren van een manicure, door langdurig of herhaald huidcontact of door het werken met producten van slechte kwaliteit. Hieronder bespreken we de meest voorkomende oorzaken van een allergie aan kunstnagels:
- Beschadigde nagelriemen en nagels: als de nagelriemen en nagels beschadigd zijn, wordt je lichaam rechtstreeks blootgesteld aan niet uitgeharde kunstnagel massa.
- Slecht uitgeharde nagelproducten: dit kan gebeuren als er een verkeerde lamp wordt gebruikt of als de uithardingstijden niet worden gerespecteerd.
- Producten van slechte kwaliteit: het gebruik van producten van slechte kwaliteit kan ook leiden tot een contactallergie.
- Onhygiënisch te werk gaan: zowel voor de nagelstyliste (bv. door het gebruik van een vervuild penseel) als voor de klant (bv. door ongewenst huidcontact met gemorste nagelproducten) is onhygiënisch te werk gaan een belangrijke oorzaak van contactallergieën.
Het is dus zeer belangrijk om op deze factoren te letten bij het aanbrengen van nagelproducten. Hierdoor voorkom je niet alleen vervelende allergieën, maar kan je ook nog eens genieten van mooie, gezonde nagels!
1.6 Gellak loopt uit
Een van de redenen waarom gellak loslaat, is door de consistentie van het product. Dit is een vaak voorkomend probleem bij gellak merken met een lage kwaliteit. Bij professionele gellak heeft het product een medium dikke consistentie die ervoor zorgt dat het nagelproduct niet uitloopt in de nagelriemen. Dit is dus een belangrijk aspect om op te letten bij het uitkiezen van gellak.
Een ander reden waarom gellak kan loslaten is door het aanbrengen van te dikke lagen. Het is beter om dunnere laagjes aan te brengen (strijk laagjes). Hierdoor voorkom je dat het product uitloopt in de nagelriemen en nagelwallen.
1.7 Gellak breekt af
Bij het aanbrengen van nagelproducten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de toppen van je nagels goed geseald zijn en te vermijden dat je te dicht bij de nagelriemen lakt. Dit voorkomt dat er lucht onder de kunstnagels ontstaat, wat kan leiden tot het afbreken van de nagels.
1.8 Gellak blijft plakken
Het is belangrijk om te weten dat tijd een belangrijke rol speelt bij het aanbrengen van gellak. Het is noodzakelijk om de door de fabrikant aangegeven tijd voor de uitharding te respecteren. Een te snelle uitharding kan ervoor zorgen dat de volledige manicure loskomt. Bovendien is het belangrijk om te controleren of de topcoat die je gebruikt een no wipe label bevat of niet. Indien je top coat geen no wipe label bevat moet je er rekening mee houden dat er een plaklaag achterblijft na de uitharding. Deze plaklaag kan je eenvoudig verwijderen door gebruik te maken van een celstofdepper en cleaner.
1.9 Gellak droogt niet onder de nagellamp
Er zijn een aantal aspecten waarmee het uitharden van nagelproducten negatief beïnvloed kan worden. Onder deze aspecten vallen onder meer een verkeerde uithardingstijd, een zwakke of versleten nagellamp of een verkeerde positie van de hand tijdens het uitharden. In de volgende alinea’s zullen we uitleggen welke factoren de uitharding beïnvloeden en tot loslating kunnen leiden.
1.9.1 Verkeerde uithardingstijden
Het uitharden van nagelproducten is een belangrijk aspect om in acht te nemen wanneer je een manicure wilt creëren die niet alleen mooi oogt, maar ook lang meegaat. Het is belangrijk om de door de fabrikant aangegeven uithardingstijd te respecteren. Een te korte uitharding kan leiden tot een verminderde duurzaamheid van je manicure. Een te lange uitharding kan resulteren in barstende kunstnagels die hun elasticiteit verliezen. Zorg ervoor dat je de uithardingsrichtlijnen respecteert om te garanderen dat je nagels er niet alleen prachtig uitzien, maar ook langer meegaan!
1.9.2 Nagellamp te zwak of versleten
Het vermogen van de nagellamp is een belangrijk factor bij het uitharden van nagelproducten. Een nagellamp met een lager vermogen of een lamp die niet in optimale conditie is, zal langer nodig hebben om de gellak volledig uit te harden. Hierdoor zal de uithardingsperiode langer duren dan bij een lamp met een hogere kracht. Als de nagelproducten onvoldoende uitgehard zijn, kan dit niet alleen resulteren in lifting, maar ook in het ontstaan van een contactallergie. Het is dus belangrijk om een nagellamp met een voldoende vermogen te gebruiken om het gewenst resultaat te bereiken.
1.9.3 Verkeerde positie in de lamp
Een veelgemaakte fout bij het uitharden van nagelproducten is een verkeerde handpositie in de nagellamp. Het is van groot belang dat je ervoor zorgt dat je vingers altijd plat en gecentreerd onder de lamp liggen. Dit zal ervoor zorgen dat de nagelproducten op de juiste manier uitgehard worden.
1.10 Gellak laat los aan de nageltoppen
Het is zeer belangrijk om je nagels niet meer te vijlen nadat ze geseald zijn. Als je de nagel nog in vorm wil vijlen verwijder je de sealing en is al je werk voor niets geweest. Je creëert slecht hechtende laagjes of er komt lucht onder de nagels waardoor je zo goed als zeker loslating veroorzaakt. Zorg er dus voor dat je nagel al in de juiste vorm zijn gevijld bij de voorbereiding.
1.11 Gebruik van slechte gellak
Een veel voorkomend oorzaak van loslating is het gebruik van slechte gellak. Om loslating te voorkomen en te zorgen dat je nagels er perfect uitzien, moet je volgende tips in gedachten houden.
- Controleer de houdbaarheidsdatum: zorg ervoor dat je gellak niet overtijd is. Een gellak die overtijd is, kan zijn eigenschappen verliezen en sneller tot loslating leiden.
- Bewaar je gellak goed: een slecht bewaarde gellak kan ook tot loslating leiden. Zorg ervoor dat je jouw gellakpotje altijd goed afsluit en op de juiste manier en temperatuur bewaart. De ideale temperatuur om gellak te bewaren is tussen de 10 en 23°C. Zo voorkom je dat je gellak gaat uitdrogen of dik en plakkerig wordt.
- Kies één merk: het is belangrijk om te kiezen voor één gellak merk. Als je producten van verschillende fabrikanten of producten van slechte kwaliteit gebruikt, kan het zijn dat ze niet goed samenwerken en dat je niet zeker bent of ze een goede hechting en duurzaamheid bieden.
Door deze tips te volgen, kan je zorgen dat je gellak altijd van goede kwaliteit is en loslating voorkomen.
2. Kan mijn gellak loslaten door hormonale problemen?
Loslating van gellak is niet alleen een gevolg van foutieve uitvoering van een manicurebehandeling, maar ook van hormonale factoren. Zwangerschap, het stoppen met anticonceptie of andere hormonale veranderingen kunnen invloed hebben op de nagelplaat. Daardoor kan je nagelplaat droger, poreuzer, brozer of juist vetter worden.
Maar deze hormonale veranderingen kunnen ook een positieve invloed hebben op de hechting van nagelproducten. Zo kan een verandering in hormonen de vettige nagelplaat van een klant uitdrogen, waardoor gellak beter hecht. Aan de andere kant, als hormonale veranderingen ervoor zorgen dat de nagels vettiger worden, kan een klant problemen ondervinden met loslating.
Hormonen beheersen zo veel processen in ons lichaam, waardoor veranderingen daarin ook de cellen in onze vingernagels kan beïnvloeden en invloed hebben op de hechting van gellak. Dit kan leiden tot lifting, loslating en hechting, wat opmerkelijk is voor nagelstylisten.
2.1 Klopt het dat medicatie ervoor zorgt dat mijn gellak loslaat?
Medicatie dat je voor een maand of twee inneemt of dagelijkse medicatie “zoals anticonceptiemiddelen” heeft geen invloed op loslating of lifting. Echter, mensen die langere tijd medicatie moeten nemen, hebben waarschijnlijk een onderliggende aandoening. In deze situatie is het waarschijnlijk de aandoening die invloed heeft op de nagels en niet de medicatie zelf.
Antibiotica die kortdurend wordt gebruikt, zal hoogstwaarschijnlijk geen negatieve invloed hebben op je nagels. Er zijn weinig medicijnen die snel een negatief invloed kunnen hebben op de kwaliteit van je nagels. Eén van de behandelingen en medicaties die wel invloed heeft op je nagels is chemotherapie.
3. Verkeerde productkeuze
Het kiezen van de juiste producten is het belangrijkste bij het plaatsen van kunstnagels. Het gebruik van verkeerde producten kan leiden tot problemen zoals lifting en loslating.
Bij het kiezen van een primer is het belangrijk om te beginnen met een zuurvrije variant. Deze is minder agressief voor je nagels dan een zure primer. Als je merkt dat je met een zuurvrije primer steeds last hebt van lifting of loslating, kan je overstappen op een zure primer. Dit zal de nagelplaat een beetje meer uitdrogen om de hechting te verbeteren.
Bij het kiezen van een base coat is het van belang om rekening te houden met de type nagelplaat. Er zijn drie verschillende typen nagelplaten: normaal, droog en vochtig.
- Normale nagelplaat: de huid glans niet, heeft een glad oppervlak en is niet gebarsten of geschilferd. Bij een normale nagelplaat wordt geadviseerd om te kiezen voor de Mineral Base, Expert Base of een Rubber Base.
- Droge nagelplaat: de huid ziet er schilferig uit, de nagel die onder het oppervlak van de gel groeit heeft de neiging om te krullen. Bovendien ontstaat er veel stof bij het werken met een frees. Bij een droge nagelplaat wordt geadviseerd om te kiezen voor de 2in1 Base Coat.
- Vochtige nagelplaat: de huid is gekenmerkt door een natuurlijke hoge glans, vochtigheid van de nagelplaat en vochtige vingertoppen. De nagels van personen met een vochtige huid zijn zeer flexibel. Bij een vochtige nagelplaat wordt geadviseerd om te kiezen voor de Flexi Base.
In het algemeen is het belangrijk om deze richtlijnen in acht te nemen bij het kiezen van de juiste producten voor je nagels. Dit zal helpen om lifting te voorkomen en een optimale hechting te waarborgen.
4. Nazorg van de kunstnagels
Wanneer je kunstnagels hebt laten plaatsen is het ontzettend belangrijk om je nagelriemen en handen goed te verzorgen. Hiermee voorkom je dat ze uitdrogen, wat een vroegtijdige loslating van de kunstnagels kan veroorzaken. Na een manicure behandeling is het dan ook aan te raden om regelmatig handcrème en nagelriemolie aan te brengen, om te zorgen dat je nagels en handen gezond en soepel blijven. Door de juiste verzorging te bieden aan je kunstnagels en handen, verleng je de levensduur van je manicure behandeling en kan je blijvend genieten van prachtige nagels!
Leave a comment
All comments are moderated before being published.
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.