Hoe kies ik de perfecte nagelvorm?

Hoe kies ik de perfecte nagelvorm?

1. Hoe de juiste nagelvorm kiezen?

Het kiezen van de juiste nagelvorm die past bij jouw vingers kan een uitdaging zijn. De meeste nagelstylisten kunnen je helpen bij het selecteren van de perfecte vorm. Het kiezen van de juiste nagelvorm vereist namelijk enige aandacht voor bepaalde factoren, personen met slanke handen en lange vingers hebben meer vrijheid bij het kiezen van een nagelvorm. Aan de andere kant zullen personen met korte vingers en mollige handen streven naar een optische verlenging van hun nagels, dit betekent dat vierkante nagels minder geschikt zijn voor hen. In het volgende gedeelte gaan we dieper in op de bekendste nagelvormen.

2. 12 bekende nagelvormen

2.1 Rounded

Ronde nagels, ook wel bekend als “Rounded”, zijn de perfecte keuze voor personen met een breed nagelbed. Het zal je nagels een slankere uitstraling geven, en het is aangeraden als je korte nagels hebt. Ronde nagels kan je vergelijken met vierkante nagels, ze hebben een rechte zijkant, maar met een afgeronde rand.

2.2 Squoval

De squoval nagelvorm is geschikt voor iedereen, het heeft een elegante uitstraling aan je manicure. Deze vorm bevindt zich tussen vierkante en ovale nagels. 

2.3 Square

De vierkante nagelvorm past het best bij korte nagels met een lang en smal nagelbed. Wanneer je deze vorm gebruikt bij een breed nagelbed, zal je nagel er te breed uitzien.

2.4 Oval

De ovale nagelvorm is een elegante vorm die je nagels een lang en slank uiterlijk geven. Deze vorm is perfect als middellang of lange nagels hebt.

2.5 Almond

De amandelvormige nagels zijn een geweldige vorm voor middellange of lange nagels. Deze vorm verlengt en verfijnd  je vingers, deze vorm lijkt op die van een amandel.

2.6 Stiletto

Stiletto nagels zijn perfect als je lange nagels hebt en korte vingers, het zal je vingers verlengen. Stiletto-nagels kunnen niet op natuurlijke nagels worden gecreëerd omdat zo’n nagels niet krachtig genoeg zijn. Het beste is om stiletto’s te creëren met behulp van sjablonen.

2.7 Coffin/ballerina’s

De coffin vorm is vergelijkbaar met stiletto nagels, maar heeft een platte top. Deze vorm past het best bij mensen die een smal nagelbed en lange nagels hebben. 

2.8 Lipstick

Deze vorm is geïnspireerd op de vorm van een nieuwe lippenstift en is het meest geschikt voor personen met smalle vingers.

2.9 Flare

Deze nagelvorm is zeer breed aan de bovenkant van de nagel. Door het verloop van smal naar breed wordt dit soms vergeleken met een eendenpoot. Flare-vorm kan zowel op lange nagels als op korte nagels worden toegepast.

2.10 Edge

Edge nagels zien eruit als driedimensionale nagels doordat de nagel in een V-vorm wordt geveild. Deze vorm kan je enkel verkrijgen bij het verlengen van de nagels met sjablonen, omdat er in het midden van de nagel een hoek wordt gevormd.

2.11 Arrowhead

Deze vorm is te vergelijken met de stiletto-vorm, maar de punt is iets korter. Je kan deze vorm vergelijken met de vorm van een pijl. 

2.12 Mountain peak

De mountain peak is te vergelijken met de top van een berg en enige gelijkenis met de vorm van een amandel. Het grootste verschil ten opzichte van almond nails is dat de rand van je nagels puntig is in plaats van afgerond. Deze vorm is ideaal voor korte nagels. 

Volgende lezen

Nagelverzorging

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.