Polygel

Polygel

1. Wat is acrylgel?

Acrylgel is een veelzijdig product dat gebruikt kan worden om natuurlijke nagels te modelleren, te verlengen en op te bouwen. Deze gelachtige substantie combineert de beste eigenschappen van acryl en gel. Zo biedt het de duurzaamheid van acryl en de flexibiliteit van gel.

In vergelijking met acryl voelt acrylgel veel flexibeler en lichter aan, maar het is wel harder dan gel. Het product behoudt de vorm die je eraan hebt gegeven en kan enkel geëgaliseerd worden met een gelpenseel en vloeistof. Acryl vloeistof is nodig om te voorkomen dat de polygel in je penseel blijft plakken. Acrylgel hardt pas uit onder een UV/LED lamp, waardoor je het gemakkelijk kunt blijven modelleren. Het product bestaat uit korte moleculaire ketens die zich verbinden wanneer je de kunstnagels in een UV-lamp uithardt.

2. Voor- en nadelen van polygelnagels?

Zoals bij ieder kunstproduct heeft polygel zijn voor- en nadelen. Hieronder hebben we enkele voordelen en nadelen van polygelnagels op een rijtje gezet.

2.1 Voordelen 

  • Polygelnagels hebben een duurzaamheid van 3-4 weken.
  • Doordat het product pas onder een UV/LED lamp uithardt kan je op jouw eigen tempo werken en blijven modeleren.
  • Polygelnagels combineren de beste eigenschappen van gel (flexibiliteit) en acryl (duurzaamheid).
  • In tegenstelling tot acrylvloeistof heeft de polygel vloeistof geen irriterende geur tijdens het aanbrengen.

2.2 Nadelen

  • Polygel moet je zelf in vorm brengen (modelleren), het egaliseert zich niet vanzelf.
  • In tegenstelling tot acrylnagels duurt het langer om polygelnagels aan te brengen omdat acrylgel moet worden uitgehard in een UV/LED lamp.
  • Indien je acrylgel nagels om de verkeerde manier aanbrengt kunnen de kunstnagels hitte pieken veroorzaken tijdens het uitharden.

3. Hoelang blijven acrylnagels?

Gemiddeld blijven polygelnagels zo’n 4 weken mooi op de nagels zitten. De exacte duur hangt natuurlijk af van de snelheid van je nagelgroei en het type manicure dat je gekozen hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een nude of natuurlijke kleur, dan zal de uitgroei van je nagels minder opvallen en kan je langer genieten van je manicure.

4. Waarom kiezen voor acrylgel?

Acrylgel is het ideale product voor nagelstylisten die twijfelen tussen gel en acryl. Door de combinatie van de beste eigenschappen van gel (flexibiliteit) en acryl (duurzaamheid) wordt polygel beschouwd als de meest duurzame nageltechniek in de nagelwereld. Net als acryl en gel kan acrylgel gebruikt worden om natuurlijke nagels te verlengen, op te bouwen en te modelleren. Bovendien is het product gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginnende nagelstylisten, omdat je het product kan blijven modelleren totdat het is uitgehard onder een UV-lamp.

5. Benodigdheden voor een acrylgel manicure

Voor een polygel manicure zijn verschillende benodigdheden vereist. Allereerst heb je verschillende tools nodig om de natuurlijke nagelplaat voor te bereiden, zoals een cuticle pusher, nagelriemtang, vijl, buffer,… Daarnaast heb je nog een UV/LED lamp, gelpenseel, dappensdish potje nail prep, primer, base coat, polygel naar keuze, polymer liquid, een gellak kleur en top coat nodig.

6. Welke nagellamp is geschikt voor acrylgel?

Acrylgel kan worden uitgehard met zowel oudere UV-lampen (waarvan de lampen vervangbaar zijn) als nieuwere UV/LED-lampen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het wattage van de nagellamp. Om polygel uit te harden, wordt een nagellamp van 48W aanbevolen. De uithardingstijden variëren per merk en zijn meestal vermeld op de verpakking. Over het algemeen zijn de gemiddelde uithardingstijden voor acrylgel als volgt:

  • 120s in een UV lamp
  • 30-90s in een UV/LED lamp

7. Hoe moet je acrylnagels aanbrengen, bijwerken en verwijderen?

Het correct aanbrengen, bijwerken en verwijderen van een acrylgel manicure is van groot belang om schade aan de natuurlijke nagelplaat te voorkomen en contactallergieën te vermijden. Als de nagelmatrix beschadigd raakt, kunnen er onregelmatigheden in de nagelplaat ontstaan die soms niet te herstellen zijn.

Lees hier de blog hoe je polygel correct gaat aanbrengen.

8. Is polygel slecht voor je natuurlijke nagels?

Acrylgel nagels zijn veilig voor de natuurlijke nagels indien je polygel op de correcte manier aanbrengt, bijwerkt en verwijderd. Na het verwijderen van de kunstnagels kan het wel 12-24 uur duren voordat je natuurlijke nagelplaat weer zijn normale sterkte heeft. Dit komt doordat kunstnagels het vochtgehalte in de nagelplaat verhogen met ongeveer 10-15%. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van de kunstnagels om schade aan de natuurlijke nagel te voorkomen.

9. Een tube of potje polygel?

Werken met een acrylgel potje is de meest efficiënte manier. Dit komt doordat je veel minder verlies hebt in vergelijking met het werken met een tube. Bij het bijna leeg zijn van een tube, moet je deze openknippen om de rest te kunnen gebruiken en is er bij elke nagel altijd een deel verlies. In tegenstelling tot het werken met een tube heb je met een acrylgel potje nooit verlies. Indien je acrylgel over hebt op je spatel kan je het gewoon terug in het potje doen.

10. Verschil tussen gel en polygel

Polygel heeft andere eigenschappen dan gel: het is niet zelfnivellerend, maar je kan je nagels wel modelleren tot het uitharden in de lamp. Het is bekend dat polygelnagels de duurzaamheid van acryl en de flexibiliteit van gel combineren, waardoor ze over het algemeen lichter en sterker zijn dan gelnagels.

11. Moet je ervaring hebben om acrylgel te plaatsen?

Zoals bij alle nageltechnieken is het aangeraden om over enige ervaring te beschikken. Het is zeer belangrijk dat kunstnagels op de juiste manier worden geplaatst, bijgewerkt en verwijderd om schade aan de natuurlijke nagelplaat te minimaliseren. Als je ervaring hebt met acryl en gel, zal je waarschijnlijk snel polygel onder de knie krijgen. Maar als je geen ervaring hebt met deze technieken, raden we aan om eerst een opleiding te volgen.

12. Is acrylgel gemakkelijk om mee te werken?

Polygel is zeer gemakkelijk om mee te werken, vooral als je ervaring hebt met gel of acryl. Het materiaal heeft een dikke consistentie waardoor het gemakkelijk in vorm kan worden gebracht. Anders dan bij acryl, is er geen nood aan een liquid/poeder verhouding. In plaats daarvan zorgt de polymer liquid ervoor dat de polygel niet in je penseel blijft plakken. Daarentegen is acrylvloeistof nodig om kunstnagels uit te harden. Wat polygel nog aantrekkelijker maakt, is dat het pas uithardt onder een nagellamp, wat betekent dat je op je eigen tempo kan werken. Dit maakt het ook een geweldige optie voor beginnende nagelstylisten die op zoek zijn naar materiaal om verlengingen te creëren.

Volgende lezen

Contactallergie
Geschiedenis van kunstnagels

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.