Peel off base coat

Peel off base coat

1. Wat is een peel off base?

Een peel off base coat is een snel verwijderbare onderlaag en werkt als dubbelzijdig tape op je nagels. De naam maakt het al duidelijk, het is een base coat dat je van je natuurlijk nagels kan verwijderen (pelen) met behulp van een stokje/pusher. Je moet de base coat dus niet afweken of verwijderen met een vijl. Een peel off base droogt aan de lucht en moet dus niet uitgehard worden in een nagellamp. De base coat is enkel aangeraden om te gebruiken bij gellak.

2. Hoelang blijft een peel off base zitten?

Een peel off base blijft gemiddeld twee weken mooi op de nagels zitten. Afhankelijk van de externe belasting (stoten, kuismiddel,…) zal de base coat langer of korter blijven hechten aan de nagel. Door de gemakkelijk verwijdering heeft de peel off base een kortere levensduur dan ten opzichte van een gewone base coat. Het is een base coat die we aanraden voor korte evenementen of voor mensen die graag van manicure wisselen.

3. Het verwijderen en aanbrengen

3.1 Peel off base coat aanbrengen

De verschillende stappen:

Nagels voorbereiden.

Bereid je nagels voor op een manicure. Breng een nail prep aan. Let op: gebruik geen primer bij een peel off base.

Peel off base coat aanbrengen.

Breng een dun laagje peel off base aan en laat deze gedurende ongeveer 1 minuut opdrogen. Na het drogen zal de base coat plakkerig worden.

Tweede laag peel off base.

Breng een tweede laag peel off base aan en wacht opnieuw totdat het opgedroogd is.

Volgende stappen van de manicure.

Indien de base coat uitgehard is breng je een gellak kleurtje aan en werk je de manicure af met een top coat.

3.2 Peel off base coat verwijderen

Met behulp van een houten stokje kan je de peel off base van de nagelplaat schrapen. Let op: verwijder de peel off gellak volgens de richting van de nagelgroei. 

Tip: Bij het verwijderen van een peel-off manicure raden we aan een polijstvijl te gebruiken met een hoge grit (600-3000) om de nagel schubben te sluiten.  

4. Is een peel off base slecht voor je nagels?

Een peel off base heeft geen negatieve invloed op je nagels. Het is een base coat die je gemakkelijk kan afpelen zonder dat je jouw natuurlijke nagels beschadigd. Let er wel op dat je bij het verwijderen van je manicure niet te hard duwt met de cuticle pusher zodat je jouw nagelplaat niet beschadigd. Ook raden we je aan om direct na het verwijderen van je manicure je nagels te vijlen met een polijstvijl met een hoge grit (600-3000). Hierdoor zullen je nagels een natuurlijke glans krijgen.

5. Kan je lijm gebruiken als peel off base?

Het is sterk afgeraden om lijm te gebruiken als peel off base. Lijm aanbrengen op je natuurlijke nagels kan veel schade met zich meebrengen. Door de hardheid en de ingrediënten die aanwezig zijn in de lijm wordt je natuurlijke nagelplaat sterk beschadigd tijdens het dragen en het verwijderen. Ook kan je geen gelijkmatige oppervlakte creëren met lijm waardoor je kunstnagels er onverzorgd uitzien.

Volgende lezen

Nijnagel
Gellak laat los – veel voorkomende problemen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.