Nageltafel kiezen

Nageltafel kiezen

1. Hoe ziet een professionele nageltafel eruit?

Een manicure tafel kan worden beschouwd als een bureau dat specifiek is aangepast voor het uitvoeren van cosmetische behandelingen. De breedte van een manicure tafel is veel smaller dan die van een traditionele bureau, waardoor je een gemakkelijke en efficiënte toegang krijgt tot de handen van je klanten. Bovendien is het ontwerp van een manicure tafel zo aangepast dat het een ergonomische en efficiënte uitvoering van een manicure behandeling mogelijk maakt.

2. Is een manicuretafel essentieel in je nagelsalon?

Het is van groot belang dat je als nagelstyliste in het bezit bent van een professionele manicure tafel. Deze tafel biedt de mogelijkheid om al het nodige gereedschap op een geordende manier te plaatsen, waardoor een rommelige uitstraling wordt voorkomen. Bovendien is het van groot belang dat de tafel een ergonomisch en ruime opstelling heeft, om zo comfortabel mogelijk te zijn voor zowel je klanten als jezelf. Een professionele nageltafel draagt bovendien bij aan een professionele uitstraling van je nagelstudio. Daardoor voelen je klanten zich op hun gemak en zullen ze hoogstwaarschijnlijk terug komen.

3. Waarop moet je letten bij het kopen van een nageltafel?

Er zijn diverse factoren waar je rekening mee moet houden bij de selectie van een manicure tafel. Een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden is het comfort. Het is van groot belang dat zowel jij als nagelstyliste en jouw klanten zich comfortabel voelen tijdens het uitvoeren of ontvangen van een cosmetische behandeling. Hieronder overlopen we enkele punten waarmee je zeker rekening moet houden tijdens je keuzeproces.

3.1 Afwerking van het blad

Bij het kiezen van een manicure tafel is het van groot belang dat het werkblad voldoet aan bepaalde eisen, zoals de grootte en de stevigheid. Het werkblad dient een stevige werkoppervlakte te garanderen, met een uitstekende weerstand tegen slijtage en chemische stoffen zoals aceton, cleaner,…. Veel goedkope nageltafels of tafels gemaakt van een standaard bureautafel zijn hier niet tegen bestendig.

De manicure tafels uit ons assortiment zijn voorzien van werkbladen afgewerkt met High Pressure Laminate (HPL). Dit betekent dat de plaat onder hoge druk geperst is en dat het materiaal voorzien is van een beschermende toplaag. De plaat is samengesteld uit papier- en houtvezels die zijn doordrenkt met fenolhars, en vervolgens onder hoge druk en temperatuur geperst. Hierdoor ontstaat er een harde plaat die je in verschillende afwerkingen en kleuren kan verkrijgen.

3.2 De functionaliteit van de tafel 

Functionaliteit speelt een belangrijk rol bij het creëren van een efficiënte werkomgeving. Bij het kiezen van een manicure tafel is het van groot belang om rekening te houden met de ruimte op het tafelblad voor vrijheid van beweging en de plaatsing van je gereedschap. Een geschikte tafel dient ook voorzien te zijn van opbergmogelijkheden, zoals lades en kasten waar je al je benodigdheden kunt in opbergen zodat je alles binnen handbereik hebt tijdens een behandeling.

Daarnaast is het van belang om te kijken of de tafel voorzien is van weggewerkte kabels voor een opgeruimde uitstraling in je nagelstudio. Zorg er bovendien voor dat je er op let aan welke kant de kabel voor het stopcontact uitkomt zodat je niet overal kabels hebt liggen.

Bij de meeste van onze tafels zijn alle kabels weggewerkt in de tafel. Je lampen en andere toestellen kunnen dus aangesloten worden in je tafel. De nageltafel heeft dus maar één aansluiting die naar je stopcontact in de muur gaat. Je kan steeds aangeven aan welke kant van de tafel je deze kabel wilt hebben.

3.3 De vorm van de nageltafel

Een manicure tafel is beschikbaar in verschillende vormen, zoals rechthoekig, T-vormig, V-vormig, tafels met gebogen of afgeronde randen,… De keuze voor een bepaalde vorm hangt af van jouw eigen voorkeur. De meest comfortabele vormen worden beschouwd als hoekig en T-vormig met een licht afgebogen werkoppervlakte. Dit zorgt voor een ergonomische, efficiënte materialenbeheer en verhoogde werksnelheid. Bovendien is de keuze voor een bepaalde vorm ook afhankelijk van de stijl van je nagelstudio. 

3.4 Afmetingen van de manicuretafel

Het is van groot belang om zorgvuldig te overwegen hoeveel ruimte er beschikbaar is in je nagelstudio wanneer je een manicure tafel kiest. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tafel niet te groot of te klein is, om te voorkomen dat het niet in je nagelstudio past.

Manicure tafels zijn verkrijgbaar in een breed assortiment van maten. Een standaard nageltafel is meestal tussen de 45-60 cm breed en tussen de 73-75 cm hoog. De lengte van de manicuretafel hangt af van de beschikbare ruimte in je nagelsalon en je persoonlijke voorkeur.

In het assortiment van Mistero Milano zijn de nagel tafels verkrijgbaar in verschillende afmetingen van 50-60 cm breed, 75-79 cm hoog en 116-150 cm lang. Indien je met meerdere nagelstylisten bent hebben we ook manicure tafels beschikbaar met een lengte tot 212 cm.

De Up&Down manicure tafel van Afinia kan worden verhoogd tot 119 cm. Deze tafel kan je doormiddel van een elektrische knop verhogen en verlagen.

3.5 Uit welk materiaal de manicure tafel is gemaakt

Het kiezen van de perfecte nagelsalon tafel kan een uitdaging zijn met zoveel materialen om uit te kiezen. Van hout, MDF, gelamineerd canvas en staanplaat tot metaal, glas en plexiglas, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar er is één ding dat onmisbaar is bij het kiezen van de juiste tafel: hygiëne. Je wil natuurlijk een tafel die gemakkelijk schoon te maken is en sterk genoeg is om te weerstaan aan stoten en chemische middelen. 

Als je op zoek bent naar inspiratie, kijk dan niet verder dan de meest populaire combinaties van materialen voor manicure tafels: MDF, glas, staal, hout en gelamineerd staanplaat. Of je nu op zoek bent naar moderne of klassieke manicure tafel, deze materialen zullen zeker aan al je verwachtingen voldoen zolang je werkblad gemaakt is uit een materiaal die bestendig is tegen de chemische stoffen die je gebruikt. Wij raden de High Pressure Laminate van Afinia hiervoor zeker aan.

4. Zorg dat de manicure tafel in de stijl van je nagelsalon past

Bij het kiezen van een nagelstyliste tafel, is het van groot belang om rekening te houden met aspecten zoals comfort, functionaliteit en esthetiek. Hierbij dient ook rekening gehouden te worden met de algehele stijl en sfeer van je nagelstudio. De presentatie en netheid van je studio zal onmiddellijk opvallen bij je klanten en zullen een groot impact hebben op hun ervaring. Bij het creëren van een comfortabele en aantrekkelijke omgeving voor je klant, is de kans groter dat ze terugkomen naar je nagelstudio.

Indien je een interieur hebt dat is geïnspireerd op een loft-stijl, met hoge plafonds, muren van baksteen of beton, is het aanbevolen om te kiezen voor een nageltafel gemaakt van massief hout of metalen onderdelen, zoals de “Style, Loft of Art Deco” manicuretafels.

Indien je nagelstudio is ingericht in een eerder klassieke stijl, zoals gouden accenten, rijke warme kleuren en decoratieve elementen, is het aanbevolen om te kiezen voor een klassieke manicure tafel zoals de “Retro of Royal” manicure tafel. 

Indien het interieur van je nagelstudio is ingericht met neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs is het aanbevolen om te kiezen voor een strakke en moderne manicure tafel zoals, de Prestige, SK02, SK03 of de Basic. Deze tafels zullen een perfecte aanvulling vormen op je interieur en zullen een professionele en stijlvolle uitstraling geven aan je nagelsalon.

5. Verschillende soorten nageltafels

Als nagelstyliste is het belangrijk om te beschikken over de juiste uitrusting. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goede manicure tafel. Gelukkig zijn er tal van verschillende soorten nagel bureaus beschikbaar in de nagelbranche.

Van tafels op wielen die eenvoudig te verplaatsen zijn tot inklapbare modellen voor beperkte ruimtes, er is voor elke nagelstyliste een nagelstudio tafel die aan haar smaak voldoet. 

5.1 Vaste manicure tafel

De keuze voor een vaste manicure tafel is bij de meeste nagelstylisten populair. Dit komt doordat deze tafels uitgerust zijn met praktische opbergruimtes, zoals lades en kasten. Dit maakt het opbergen van materialen en producten een stuk eenvoudiger. Als nagelstyliste heb je zo altijd alles binnen handbereik en kan je snel en efficiënt werken. Bovendien beschik je over een grotere werkvlak, waar je gemakkelijk een armsteun, tafellamp, afzuiging en nagellampen op kan plaatsen.

5.2 Inklapbare of draagbare manicure tafel

Als je regelmatig nagelbehandelingen uitvoert op locatie is dit toch wel een aanrader. Dankzij zijn compacte en opbergbare ontwerp, kan je de tafel gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Het is belangrijk om op de stabiliteit van de inklapbare nageltafel te letten, zodat beweging tijdens de uitvoering van een manicure behandeling wordt vermeden. Zelf hebben we deze modellen niet in ons assortiment, omdat de meeste nagelstylisten enkel een mobiele nagelafzuiging willen dragen naar hun klant.

5.3 Manicure tafel op wieltjes

Een manicure tafel op wieltjes is ideaal als je de tafel regelmatig moet verplaatsen, vooral in schoonheidssalons waar je verschillende behandelingen uitvoert. Als je de tafel eventjes niet moet gebruiken kan je hem eenvoudig aan de kant schuiven. 

Bij het aanschaffen van een manicure tafel op wieltjes is het belangrijk dat je op een aantal aspecten let. Zorg ervoor dat je de wielen op slot kan zetten tijdens het gebruik van de tafel anders gaat deze steeds wegrollen als je erop leunt. Controleer ook of de verplaatsbaarheid niet ten koste gaat van de stabiliteit. 

5.4 Verstelbare manicure tafel

Als nagelstyliste weet je hoe belangrijk het is om te werken in een comfortabele en ergonomische omgeving. Dagelijks bezig zijn met manicure behandelingen kan pittig zijn voor je lichaam. Daarom is het belangrijk om de juiste tools en uitrusting te hebben.

De verstelbare manicure tafel biedt een oplossing voor nagelstylisten die op zoek zijn naar comfort en ergonomie. Dankzij de elektrische verstelling kan je gemakkelijk de perfecte werkhoogte vinden. Dit zorgt voor een comfortabelere en efficiëntere werkomgeving. Je rug en polsen zullen blij zijn met deze keuze!

5.5 Dubbele nageltafel

Werk je samen met meerdere nagelstylisten? Overweeg dan om te investeren in een dubbele manicure tafel. Deze tafel biedt namelijk voldoende ruimte om twee manicure behandelingen tegelijkertijd uit te voeren. 

Bovendien heb je de keuze om te kiezen voor een tafel met of zonder opbergmogelijkheden, zoals lades en schuiven. Of je nu op zoek bent naar extra opbergruimte of een minimalistische look, er is altijd een dubbele manicure tafel die bij je past.

5.6 Recht of gebogen

Als nagelstyliste heb je te maken met talloze uitdagingen, maar een comfortabele werkomgeving is misschien wel één van de belangrijkste. Wat is nu het beste, een rechte of gebogen manicure tafel?

Een rechte tafel is handig als je weinig ruimte hebt. Het rechthoekig ontwerp is compact en past in elke werkomgeving. Dankzij zijn rechte vorm heb je meestal ook meer ruimte op het werkblad voor het opbergen van je materiaal.

Echter, als comfort en ergonomie belangrijk zijn voor jou, dan is een gebogen tafel de beste keuze. Deze tafel biedt ruimte voor je polsen en vermindert het risico op overbelasting en carpal tunnel. Je houding blijft ontspannen en vermijd het onnodig voorover leunen bij een manicurebehandeling. 

In het algemeen is het belangrijk om te overwegen wat voor jou het belangrijkste is in een werkomgeving. Of je nu kiest voor een rechte of gebogen tafel, zorg er altijd voor dat je de juiste tafel kiest die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

6. Kies ik het best voor een manicure tafel met of zonder afzuiging

Als nagelstyliste wil je natuurlijk altijd je klanten verwennen met de beste manicurebehandeling. Maar hoe zorgt je er ook voor dat jouw werkomgeving gezond en hygiënisch blijft? Het antwoord is simpel: door te kiezen voor een nageltafel met afzuiging. 

Hoewel de keuze tussen een tafel met of zonder afzuiging aan jou is, raden we sterk aan om te kiezen voor de eerste optie. Het gebruik van nagelproducten kan namelijk schadelijk zijn voor de ademhalingsgezondheid van jou en je klanten, door stof- en dampdeeltjes in de lucht.

Wist je dat je als nagelstyliste tot 4kg stof inademt per jaar als je niet werkt met een professionele afzuiging?

Een afzuiging is daarom een belangrijk onderdeel in je nagelstudio. Het zorgt ervoor dat onaangename geurtjes en stof tijdens de behandeling worden opgevangen. Daardoor heb je altijd een prettige en hygiënische werkomgeving. Bovendien verkleint het ook de kans op irritaties en allergieën.

Dus, als je op zoek bent naar een complete en gezonde manicure ervaring, investeer dan in een nageltafel met afzuiging. Je zal het verschil meteen merken!

7. Conclusie: Welke manicure tafel past bij jou?

Als nagelstyliste is je werkomgeving en uitrusting belangrijk voor een succesvolle manicurebehandeling. Een van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting is de nageltafel. Maar hoe maak je de juiste keuze uit het uitgebreide aanbod aan tafels op de markt? 

Het antwoord ligt in je persoonlijke voorkeuren en eisen. Of je nu op zoek bent naar een tafel met een rechte of gebogen vorm, veel opbergruimte of specifieke functies voor comfort en ergonomie, het is belangrijk om te overwegen wat voor jou prioriteit heeft. Hierdoor kan je uiteindelijk de tafel vinden die perfect aansluit bij jouw specifieke wensen. Twijfel je nog na het lezen van deze blog? Stel dan gerust je vragen aan ons en we helpen je graag verder!

Volgende lezen

Nagelaccessoires
Rubber base coat

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.