Nagelriemolie

Nagelriemolie

1. Wat is nagelriemolie?

Nagelriemolie is speciaal ontworpen om de huid rondom je nagelplaat te hydrateren en soepel te maken. De meeste nagelriemoliën bevatten plantaardige oliën en soms ook vitaminen. Het is belangrijk om je nagelriemen in goede conditie te houden omdat ze de nagelmatrix beschermen. Wanneer nagelriemen niet goed worden verzorgd, kunnen ze uitdrogen, waardoor er losse velletjes ontstaan. Daardoor kunnen bacteriën sneller binnendringen, wat kan leiden tot een ontsteking van de matrix.

Nagelriemolie kan de genezing van kleine wondjes rond de nagelplaat versnellen en de conditie van de huid rondom de nagelplaat verbeteren. Het heeft echter geen invloed op de conditie van je natuurlijke nagelplaat, zoals spleten of barsten. Zorg er dus voor dat je jouw nagelriemen goed verzorgt met nagelriemolie om je nagelmatrix te beschermen en je nagels gezond en mooi te houden.

2. Waarom nagelriemolie gebruiken?

Goed verzorgde nagelriemen kunnen je handen er veel mooier en verzorgd uit laten zien. Nagelriemolie kan helpen om schade aan de nagelriemen te herstellen en te voorkomen. Het heeft niet alleen een hydraterende en herstellende werking op de nagelriemen zelf, maar ook op de huid rondom de nagelplaat. Bovendien kan nagelriemolie de bloedcirculatie onder de nagelplaat verbeteren.

3. Hoe moet je nagelriemolie aanbrengen?

Bij het aanbrengen van nagelriemolie is het belangrijk om niet alleen de nagelriemen maar ook de huid rondom de nagelplaat goed te verzorgen. Veel mensen vergeten deze stap en masseren de olie alleen op de nagelriemen in. Het is echter essentieel om de nagelriemolie goed in te masseren om ervoor te zorgen dat de olie goed in de huid dringt en zijn werk kan doen.

Hier zijn twee belangrijk stappen om nagelriemolie correct aan te brengen:

  1. Nagelriemolie aanbrengen: Breng een kleine hoeveelheid nagelriemolie aan op de nagelriemen en de huid rondom de nagelplaat.
  2. Nagelriemolie inmasseren: Nadat je op iedere nagel nagelriemolie hebt aangebracht moet je jouw nagelplaat, nagelriemen en huid rondom de nagelplaat goed inmasseren zodat de olie goed in de huid indringt.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je nagelriemen en de huid rondom je nagelplaat goed worden verzorgd en beschermd tegen schade en uitdroging.

4. Hoeveel keer nagelriemolie aanbrengen en wanneer?

Om je nagelriemen in goede conditie te houden, is het aangeraden om nagelriemolie drie keer per dag aan te brengen. Het beste moment om dit te doen is tijdens je ochtendroutine, na de lunch en voor het slapen gaan. 

Als je nagelriemen beschadigd zijn, is het belangrijk om na het wassen van je handen nagelriemolie aan te brengen, omdat water het uitdrogen van nagelriemen kan versnellen. Door nagelriemolie aan te brengen, blijven de nagelriemen gehydrateerd en wordt de genezing van wondjes versneld.

Daarnaast is het belangrijk om je nagelriemen vaker in te smeren wanneer ze worden blootgesteld aan factoren zoals:

  • Chloorwater
  • Hoge of lage temperaturen
  • Ontsmettingsmiddelen
  • Intens zonlicht

Deze factoren kunnen leiden tot uitdroging van de nagelriemen, dus is het belangrijk om ze goed te verzorgen en in te smeren. 

5. Moet nagelriemolie worden aangebracht na een manicure?

Na het uitvoeren of verwijderen van een manicure is het sterk aanbevolen om nagelriemolie aan te brengen. De nagelriemen kunnen namelijk ernstig uitdrogen en beschadigd raken door het gebruik van remover, acryl en andere producten. Door nagelriemolie aan te brengen, worden de nagelriemen gehydrateerd waardoor ze in goede conditie blijven.

6. Dringt olie door in de nagelplaat?

Er zijn verschillende soorten nagelriemoliën, waarvan sommige wel en andere niet doordringen in de natuurlijke nagelplaat. Slechts enkele oliën zoals avocado-, jojoba- en kokosnootolie, kunnen doordringen in de nagelplaat. Nagelriemolie bestaat uit een mengsel van oliën met verschillende moleculaire groottes, wat de penetratie van de olie beïnvloedt. Kleine moleculen, zoals jojoba, dringen door tussen de nagellagen en gaan dieper in de nagel om deze te verzorgen en verzachten. Grote moleculen, zoals amandel, blijven dichter bij de oppervlakte en helpen de bovenste laag te verzorgen. Wanneer de moleculen doordringen, worden ze opgenomen in de nagel- en huidlagen.

Water is een van de weinige stoffen die snel door de nagelplaat beweegt. Water beweegt zelfs sneller door de nagelplaat dan door de huid. In tegenstelling tot water beweegt nagelriemolie zeer langzaam door de nagelplaat. Als je het proces wilt versnellen, kan je verwarmde nagelriemolie gebruiken zodat de olie sneller door de nagelplaat beweegt. 

7. Doet nagelriemolie je nagels sneller groeien?

Hoewel nagelriemolie geen directe invloed heeft op de groei van je nagels, kan het wel helpen bij het beschermen van je nagelplaat als er vitamine E aanwezig is in de olie. De groei van je natuurlijke nagelplaat wordt niet bevorderd door het gebruik van nagelriemolie of het aanbrengen van extra vitamines. Een gezonde voeding is voldoende om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt voor de groei van je nagels. Als je extra vitaminen of voedingssupplementen inneemt, worden deze via je bloedbanen naar de nagelwortel (matrix) getransporteerd, die verantwoordelijk is voor de aanmaak van je nagel.

8. Nagelriemolie aanbrengen op een pas aangebrachte manicure veroorzaakt lifting

Wanneer je manicure correct is uitgevoerd en je nagels goed zijn geseald, is de kans op lifting als gevolg van het aanbrengen van nagelriemolie minimaal. Door de goede afdichting kan er geen olie onder de kunstnagels komen die lifting zou kunnen veroorzaken. Het dagelijks aanbrengen van nagelriemolie op de oppervlakte van je kunstnagels wordt zelfs aanbevolen, omdat het zorgt voor een betere duurzaamheid en flexibiliteit van de kunstnagels. Bovendien wordt de huid rondom je nagels verzorgd door het gebruik van nagelriemolie.

Volgende lezen

BIAB nagels
Nagelriem verzorging

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.