Wat kosten kunstnagels in een nagelstudio?

Wat kosten kunstnagels in een nagelstudio?

1. Het onderzoek

Om dit onderzoek uit te voeren keken we naar de prijslijsten van een groot aantal nagelstylisten in beide landen. Per provincie zochten we minstens 50 nagelsalons om zo een overzicht te krijgen van de verschillende kunstnagel prijzen.

Het is natuurlijk wel belangrijk om er rekening mee te houden dat prijzen in een schoonheidssalon van heel wat factoren afhankelijk zijn. Zo kan de ervaring en het niveau van de nagelstyliste al een grote invloed hebben op de prijs. Ook de kwaliteit van de producten die gebruikt worden beïnvloeden de prijs. Naast deze factoren is het ook belangrijk om er aan te denken dat verschillende technieken verschillende prijzen met zich meebrengen. Een French manicure, babyboom of extra nail art zal altijd duurder zijn dan een simpele manicure. In sommige gevallen is er ook een klein verschil wanneer een nagelstyliste werkt met bijvoorbeeld polygel in plaats van acryl of gel. Het komt wel niet vaak voor dat een nagelstyliste hiervoor een prijsverschil rekent, waardoor we de afwijking in ons onderzoek kunnen verwaarlozen.

We raden wel aan om altijd te kijken naar nagelstudio’s met gemiddelde tarieven. In een goedkoop salon kan je vaak het risico lopen dat er met onveilige producten wordt gewerkt of dat het personeel minder goed is opgeleid. Bij heel goedkope nagelstudio’s wordt er zelfs soms ook mensenhandel vastgesteld.

Het prijsverschil tussen de buurlanden België en Nederland is wel best opvallend. Nederland is algemeen gezien tot wel €5 goedkoper dan België! Een gellak manicure heb je in Nederland voor gemiddeld €27,40, terwijl je in België gemiddeld €31,14 zal betalen. Voor gel- of acrylnagels ben je ook heel wat goedkoper af in Nederland, hier betaal je gemiddeld €54,54. In België komt dit op €61,43, een opmerkelijk verschil dus! 

2. Nagelstudio prijzen België

In België ga je voor een manicure best naar Henegouwen, hier betaal je gemiddeld €26,64 voor een gellak manicure en voor acryl- of gelnagels zal je gemiddeld €52,73 moeten neertellen. Dit is toch een aanzienlijk verschil met de duurste provincie Luxemburg, hier betaal je €30,50 voor gel polish en €65,41 voor kunstnagels.

Het is opvallend dat Luxemburg de duurste provincie is voor manicuren. We hebben namelijk vastgesteld dat je best eens de taalgrens oversteekt voor je manicure! Het totale gemiddelde ligt in Wallonië een kleine drie euro lager dan in Vlaanderen.

Alle behandelingen zijn in Henegouwen opvallend het goedkoopst. De duurste provincie is echter niet altijd Luxemburg. Een gellak manicure is namelijk in heel Vlaanderen duurder, met als duurste Vlaamse provincie Vlaams-Brabant. Kunstnagels met verlenging en de bijwerking ervan zijn opnieuw het duurste in Luxemburg, maar op de natuurlijke nagel moeten we dan terug naar Vlaanderen. 

Zoals in ieder onderzoek zijn er ook enkele opvallende uitschieters. De duurste gellak manicure in België komt op een mooie €55. Voor gel- of acrylnagels is er een studio in Luxemburg waar je wel €112 moet neertellen, dat is bijna twee keer zoveel als het gemiddelde in heel België! 

3. Nagelstudio prijzen Nederland

In Nederland zoek je best een nagelstudio in Flevoland, hier betaal je gemiddeld €26,68 voor een gellakmanicure en voor gel- of acrylnagels zal je gemiddeld €52,35 neertellen. De duurste provincie van Nederland is echter Zeeland, hier betaal je gemiddeld €28,34 voor gellak en €54,70 voor andere kunstnagels.

Deze provincies zijn echter niet voor alle behandelingen het goedkoopst of het duurst. Je bent bijvoorbeeld in Overijssel met €25,35 nog goedkoper af voor een gellak manicure dan Flevoland met €26,68. Voor deze behandeling ben je in Zuid-Holland iets meer geld kwijt, hier betaal je €29,02.

Voor kunstnagels met verlenging ga je het beste naar Noord-Holland, hier betaal je gemiddeld €52,21. Voor kunstnagels zonder verlenging is Flevoland dan toch het goedkoopste met €38,16. De duurste provincies voor deze behandelingen zijn respectievelijk Limburg met €56,88 en Zeeland met €45,06. Ook in Nederland zijn er opvallende uitschieters. Voor gellak zijn er twee nagelstudio’s waar je €47,50 betaalt. Voor gel- of acrylnagels ligt het hoogste bedrag op €90 in een nagelsalon in Drenthe. Deze bedragen liggen allebei heel wat lager dan de maximumbedragen in België. Zo zie je nogmaals dat je in België toch wel wat duurder uitkomt voor een manicure.

Volgende lezen

French manicure
Vijlen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.