Vloeistoffen

Vloeistoffen

1. Nail prep

1.1 Wat is nail prep?

Nail prep wordt ook vaak dehydrator genoemd. Het is een product dat vocht verwijdert uit de natuurlijke nagelplaat, waardoor een base coat beter zal hechten. Nail prep zorgt ervoor dat al het vocht verdampt uit het bovenste oppervlak van de nagelplaat. Je nagelplaat zal hierdoor tijdelijk en plaatselijk uitdrogen. We spreken enkel over het bovenste laagje, niet heel je nagel wordt uitgedroogd. De tijdelijke uitdroging van de nagelplaat heeft geen schadelijk effect. Dertig minuten na het aanbrengen van de nail prep bevat de nagelplaat terug de normale vochthoeveelheid. Zorg er dus steeds voor dat je niet te lang wacht om de nagelproducten aan te brengen. 

Het is belangrijk om de nagels al goed gereinigd te hebben alvorens je nail prep aanbrengt. Na het aanbrengen van de nail prep is het aangeraden om de nagels niet meer aan te raken met je vingers. Dit zorgt er namelijk voor dat de nagelplaat onmiddellijk terug vochtig en vettig wordt. Ook blazen heeft een negatief effect op de nail prep door het vocht in je adem. Bij een bijwerking van je kunstnagels is het belangrijk dat je nail prep enkel aanbrengt op je natuurlijke nagelplaat.

Als de nagelplaat niet goed wordt gereinigd voordat je de nail prep aanbrengt zal het flesje vervuild zijn met oliën die aanwezig waren op je nagels. Door de vervuiling van de nail prep is het belangrijk om nooit het flesje opnieuw aan te vullen, maar om een nieuw exemplaar te gebruiken wanneer het oude leeg is. Een vervuild flesje zal er namelijk na verloop van tijd voor zorgen dat je jouw nagels net meer gaat vervuilen met als logisch gevolg lifting en kortere duurzaamheid. Nail prep heeft ook een ontvettend effect op je nagels, maar dit is dus niet hun eigenlijke primaire functie.

1.2 Hoe moet je nail prep gebruiken?

Nail prep moet dun worden aangebracht op een voorbereide nagelplaat. De natuurlijke nagelplaat moet al gebufferd en stofvrij zijn. De vloeistof moet je volledig laten verdampen alvorens je een primer aanbrengt.

2. Primer

2.1 Wat is een primer?

Een nagel primer, ook wel gekend als bonder, is een product dat de hechting van de kunstnagel aan de natuurlijke nagelplaat verbetert. Primer mag enkel worden aangebracht op de natuurlijke nagelplaat. Binnen de primers heb je twee soorten: zure en zuurvrije primer. Deze laatste is nog niet zolang gekend in de nagelwereld.

2.2 Het verschil tussen zure en zuurvrije primer

Zure primer

Zure primers zijn op basis van methacrylzuur gemaakt en werken als dubbelzijdig plakband. In tegenstelling tot wat je nu denkt voelt primer niet kleverig aan. Hoe kan dit dan? De moleculen van een zure primer kan je vergelijken met een persoon die twee armen heeft. De linkerarm wordt aangetrokken tot de nagelplaat terwijl de rechterarm zich chemisch verbindt met de kunstnagel. Hierdoor ontstaat er een verbinding die zorgt voor een zeer goede hechting. Zure primers worden niet meer zo vaak gebruikt omdat ze redelijk agressief zijn wanneer deze per ongeluk op de huid worden aangebracht. Meestal worden zure primer wel nog aangeraden aan mensen met een problematische of zeer vettige nagelplaat. Ook bij mensen met hormonale problemen kan dit een oplossing bieden.

Zuurvrije primer

Sommige zuurvrije primers kan je vergelijken met de zure primer, maar gebruiken een andere basisstof. De meeste zuurvrije primers daarentegen gaan een directe chemische binding vormen met de keratine laag van de nagelplaat. Deze primers zijn minder agressief dan de zure versie terwijl ze toch een zeer goede hechting bieden aan de nagelplaat.

2.3 Hoe moet je primer gebruiken?

Breng een dun laagje primer aan nadat de nail prep verdampt is. Nadat de primer verdampt is ontstaat er een kleverige laag, deze laag is volledig natuurlijk. Let er op dat je primer nooit op de huid aanbrengt, want dit kan leiden tot uitdroging van de huid.  

3. Cleaner

3.1 Wat is cleaner?

Met een nagel cleaner kan je de plaklaag die ontstaat tijdens het uitharden van kunstnagels verwijderen. Naast het verwijderen van de plaklaag van UV uithardende producten wordt het ook gebruikt om de natuurlijke nagelplaat te ontvetten. In ons assortiment heb je drie soorten cleaners: de detergente / glass-on! en de extra shine cleaner. 

Het grootste verschil tussen deze twee soorten is dat de extra shine cleaner olie bevat. Wanneer je deze cleaner gebruikt bij het verwijderen van de plaklaag zal je als resultaat kunstnagels hebben met een grotere glans. Hou hierbij rekening dat je cleaners met olie niet mag gebruiken in tussenstappen van een manicure, omdat dit lifting van de nagel veroorzaakt. 

De detergente of de Glass-on! gebruik je om nagels voor te bereiden op een manicure, met andere woorden de natuurlijke oliën verwijderen van de nagelplaat. Daarnaast kan je deze ook gebruiken om niet uitgeharde UV producten te verwijderen.

3.2 Hoe moet je cleaner gebruiken?

Bevochtig een celstofdepper met een cleaner en veeg vervolgens de plaklaag van de uitgeharde nagels af.

4. Remover

4.1 Wat is remover?

Een remover verzacht de kunstnagels waardoor je ze gemakkelijk kan verwijderen. De removers uit het assortiment van Mistero Milano hebben ook een ontvettende functie. Hierdoor kan je ze ook gebruiken om de nagelplaat te reinigen en voor te bereiden op volgende behandelingen.

4.2 Hoe moet je remover gebruiken?

Je kan remover op 2 manieren gebruiken:

  • Giet wat remover in een glazen kommetje en laat je nagels een vijftal minuten weken. Dit verzacht je kunstnagels, duw het nagelproduct voorzichtig weg met een cuticle pusher of houten stokje. 
  • Doe de passende hoeveelheid cleaner op een celstofdepper en breng deze aan op de nagel. Klem deze hierna vast met soak off clips, na vijf minuten kan je het nagelproduct zachtjes verwijderen met een houten stokje of cuticle pusher.

Denk er aan om je nagelriemen in te smeren met nagelriemolie om deze te beschermen.

4.3 Remover opwarmen versnelt het afweek proces

Het opwarmen van een remover maakt het afweek proces efficiënter. Iedere remover heeft namelijk een snellere werking als het lichtjes verwarmd wordt. Let er op dat het veilig verwarmd wordt, vooral als je werkt met zeer ontvlambare remover. Je kan de remover verwarmen door het in een plastic flesje te doen die niet volledig is dichtgedraaid en het in warm water op te warmen (niet op een kookplaat). Verwarm remover niet hoger dan 40°C. Denk eraan als je remover opwarmt dat je niet rookt in de ruimte en dat je het niet opwarmt in de buurt van open vlammen of zeer hete voorwerpen.

Bij de gewone verwijderingsmethode is de remover ook opgewarmd. Je handen geven namelijk ook warmte af, ongeveer zo’n 36°C. Zo wordt de remover in de folie opgewarmd waardoor het afweekproces wordt versneld.

4.4 Waarom moet het ene product langer afweken dan het andere?

De ene coating is gemakkelijker en sneller afweekbaar dan de andere, dit heeft te maken met de poreusheid van de coating. De poreusheid van het product bepaalt de penetratiesnelheid van remover. Acryl en gellak zijn gemakkelijker en sneller te verwijderen omdat ze poreuzer zijn dan gel en acrylgel.

Volgende lezen

Nagelafzuiging
Hoe snel groeien nagels?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.