Rubber base coat

Rubber base coat

1. Wat is rubber base?

Een rubber base is een flexibele base coat die meebuigt met je natuurlijke nagelplaat. Rubber base heeft een dikkere consistentie dan gewone base coats. Het biedt een betere hechting aan de natuurlijke nagelplaat en vermindert de kans op loslating, schilfering of breken van de kunstnagels.

Een rubber base coat is dus ideaal voor mensen met breekbare en broze nagels. Het beschermt je nagels tegen beschadiging en zorgt ervoor dat je kunstnagels langer blijven zitten.

2. Wat zijn de eigenschappen van een rubber base?

Een rubber base coat heeft een dikke consistentie, wat hem onderscheidt van traditionele base coats die meestal lopender zijn. Hierdoor heeft het minder de neiging om uit te lopen in de nagelriemen en nagelwallen. 

Een ander belangrijk kenmerk van een rubber base is dat het flexibel blijft, zelfs nadat het is uitgehard. Dit betekent dat het meebeweegt met de natuurlijke nagelplaat en de nagels beschermt tegen barsten. De Expert rubber base van Mistero Milano is echter een beetje harder vanwege de aanwezige fibers.

Een rubber base heeft ook zelfnivellerende eigenschappen, wat betekent dat het de natuurlijke nagelplaat egaliseert. Hierdoor ontstaat er een perfect glad oppervlak wat het aanbrengen van de volgende nagelproducten gemakkelijker maakt.

Een van de belangrijkste voordelen van rubber base is dat het de natuurlijke nagelplaat tot 5 mm kan verlengen. Het product maakt het ook mogelijk om een beschadigde nagel te reconstrueren en zijn juiste vorm te herstellen.

3. Waarom moet je een rubber base aanbrengen?

Een rubber base zorgt voor een betere hechting van de kunstnagels op de natuurlijke nagelplaat. Maar dit is niet het enige voordeel van rubber base coat. Het egaliseert namelijk ook de oneffenheden van je natuurlijke nagels, waardoor het aanbrengen van de volgende nagelproducten gemakkelijker wordt. Door de dikkere consistentie van een rubber base kan je bovendien ook je natuurlijke nagels beperkt verlengen. 

Een rubber base is ideaal voor personen met broze en verzwakte nagels, omdat het de nagels versterkt. Het kan zelfs worden gebruikt in combinatie met verschillende nageltechnieken zoals: gel, acryl, en polygel. Het zorgt voor een extra versteviging. 

4. Hoe moet je een rubber base aanbrengen/verwijderen?

4.1 Rubber base aanbrengen.

Het aanbrengen van een rubber base gebeurt op dezelfde manier als het aanbrengen van een gewone base coat. Hieronder leggen we jou stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen.

Nagels voorbereiden: Vooraleer je de rubber base coat aanbrengt, is het belangrijk om je nagels goed voor te bereiden. Breng vervolgens nail prep en primer aan om de hechting van de rubber base coat te verbeteren.  

Rubber base aanbrengen: Wanneer de primer volledig is opgedroogd, kan je beginnen met het aanbrengen van een rubber base. Breng een dun laagje aan en zorg dat je hele nagel bedekt is. 

Uitharding:  Laat de rubber base coat uitharden onder een UV/LED lamp. Het is belangrijk om de juiste uithardingstijden te gebruiken, die vermeld staan op de verpakking van de base coat of op de productpagina van de leverancier/fabrikant. 

Volgende stappen van de manicure: Nu de rubber base coat is uitgehard, kan je verder met de volgende stappen van de manicure. Breng een laagje gellak in de gewenste kleur aan en laat het uitharden onder een lamp. Werk de manicure af met een top coat voor een extra glans en bescherming.

4.2 Rubber base verwijderen

Het verwijderen van een rubber base is net hetzelfde als het verwijderen van een gewone base coat. Er zijn drie verschillende methodes om een rubberbase te verwijderen: vijlen, een freesmachine of de soak off methode. Bij de soak off methode moet je eerst de top coat verwijderen (wegvijlen) voordat je de rest kan verwijderen.

Als je niet ervaren bent in het gebruik van een nagelfrees, raden we aan om hiermee niet zelf aan de slag te gaan. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor je eigen nagels of deze van jouw klanten.

5. Hoe lang moet een rubber base coat uitharden?

Het is belangrijk om te weten hoe lang je een rubber base coat moet uitharden. De uithardingstijd kan namelijk verschillen afhankelijk van de nagellamp die je gebruikt en de aanbevolen tijden van de fabrikant/leverancier. Het is daarom belangrijk om deze informatie goed te lezen voordat je begint met het uitharden van de rubber base. 

Over het algemeen duurt het langer om een rubber base uit te harden onder een UV lamp dan onder een UV/LED lamp. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het golflengte van de lamp, omdat een lagere golflengte de uitharding van de gellak kan beïnvloeden. 

Als richtlijn hebben we hieronder de gemiddelde uithardingstijden van een rubber base coat voor je opgesomd. Maar vergeet niet om de exacte tijden te controleren op de verpakking of op de website van de leverancier/fabrikant.

  • UV/LED lamp: 30-60s
  • UV lamp: 120-180s

6. Wat is de plaklaag van een rubber base coat?

Een plaklaag is een kleverige laag die ontstaat op je nagels nadat je de rubber base hebt aangebracht. Dit komt doordat de zuurstof in de lucht het uithardingsproces van de rubber base verstoort. 

In tegenstelling tot een rubber base, zijn sommige top coats ontwikkeld om het uithardingsproces te versnellen waardoor de zuurstof geen tijd krijgt om de vorming van de moleculeketens te verstoren. Daardoor ontstaat er geen plaklaag, deze top coats noemen we no wipe top coats.

Het is belangrijk om te onthouden dat je de plaklaag van een rubberbase nooit moet verwijderen. Dit komt doordat het de hechting van de volgende nagelproducten aanzienlijk kan beïnvloeden. Dit kan leiden tot een vermindering van de duurzaamheid van je manicure.

7. Kan ik mijn nagel verlengen met rubber base coat?

Rubber bases bieden de mogelijkheid om je natuurlijke nagelplaat te verlengen met behulp van sjablonen. Het is echter van belang om te weten dat deze techniek niet sterk genoeg is om nagels te verlengen met behulp van nageltips. Hoewel het verlengen van nagels met rubber bases en sjablonen beperkt is, bieden sommige base coats wel de mogelijkheid om je nagels tot 5 mm te verlengen.

8. Wat is het verschil tussen gewone base coat en rubber base?

Het grootste verschil tussen een ordinaire base coat en een rubber base is de consistentie. Een gewone base coat is dun en wordt na uitharding zeer hard, terwijl een rubber base een dikkere consistentie heeft en zijn flexibiliteit behoudt na uitharding. In tegenstelling tot gewone base coat zorgt een rubber base voor een betere hechting en voor een extra versteviging van problematische nagelplaten. Een rubber base is een flexibele base die gemakkelijk meebuigt met de natuurlijke nagelplaat. De dikkere consistentie van een rubber base zorgt ervoor dat je ook jouw natuurlijke nagels beperkt kan verlengen met behulp van sjablonen. Het verlengen van je natuurlijke nagels is met een gewone base coat is niet mogelijk.

9. Wat is het verschil tussen rubber base en builder gel in flesjes?

Een van de belangrijkste verschillen tussen builder gel in flesje en een rubber base is de flexibiliteit. Rubber base is veel flexibeler dan builder gel in flesje, wat betekent dat het beter geschikt is voor problematische nagelplaten. Dit komt doordat rubber base meebeweegt met de natuurlijke nagelplaat en de nagels beschermt tegen barsten en stoten.

Rubber base is een base die iets dikker is van consistentie dan de standaard bases. Door de dikkere consistentie kun je het iets dikker aanbrengen op de nagelplaat en zo oneffenheden van de natuurlijke nagelplaat egaliseert en tegelijk ook iets meer stevigheid bieden.

Een builder gel in een flesje is zoals de naam het zelf zegt een bouw gel in een flesje. Aangezien builder gels in een flesje geen bases zijn, moet je nog een base onder deze gels aanbrengen. Het zijn builder gels die je vrij dun kan aanbrengen voor een naturelle look. Dankzij de iets loperige consistentie kan je de nagels perfect opbouwen en egaliseren zonder dat je nog hoeft na te vijlen in tegenstelling tot met de standaard builder gels. Het enige nadeel is dat je enkel korte kunstnagels kunt maken met builder gels in een flesje.

10. Rubber base coats uit ons assortiment

Het assortiment van Mistero Milano biedt een ruime keuze aan verschillende soorten rubber base coats. Maar hoe kies je nu de juiste rubber base? Dit hangt af van verschillende factoren zoals het type nagelplaat en of je een transparante of cover base wilt. Om het kiezen makkelijker te maken, geven we hieronder meer uitleg over de verschillende basecoats die we aanbieden. 

10.1 Flexi base

De Flexi Base is een doorzichtige rubber base met elastische eigenschappen. Dankzij de flexibiliteit garandeert deze base een uitstekende hechting. De Flexi base past zich aan de nagelplaat aan, waardoor lifting wordt voorkomen. Bovendien is het mogelijk om met deze base coat je nagels beperkt te verlengen (tot 2 mm).

Deze base coat wordt ten zeerste aangeraden voor klanten met een vochtige huid, die zich kenmerkt door een natuurlijke hoge glans, vochtige vingertoppen en nagelplaten. De nagels van mensen met een vochtige huid zijn bijzonder flexibel.

10.2 Expert base

De Expert Base is een doorzichtige rubber base met polyamidevezels die extra stevigheid en een superieure hechting bieden. Deze base coat voorkomt lifting en maakt het mogelijk om je nagels tot 5 mm te verlengen.

Naast de Expert Base bieden wij ook de Expert Base Milky aan. De Expert Base Milky heeft dezelfde eigenschappen als de Expert Base, maar heeft een wit-melkachtig pigment. De Milky kleur zorgt voor een betere dekking wanneer deze wordt gebruikt onder lichte gellak kleuren.

Deze basislagen worden aanbevolen voor mensen met probleemnagels, omdat de fibers de verzwakte nagelplaat verharden en versterken. De Expert Bases zijn echter ook geschikt voor mensen met een normale huid en nagelplaat.

10.3 Cover lover base

De Cover Lover base is verkrijgbaar in maar liefst 8 tinten. De base coats zijn speciaal ontworpen voor het uitvoeren van Natural Nail Treatments vanwege hun natuurlijke kleur. Ook kunnen ze gebruikt worden als basislaag onder gellak of gel. Bovendien is het mogelijk om met deze base coats je nagels beperkt te verlengen (tot 2 mm).

10.4 Perfect color base

De Perfect Color Bases zijn rubber bases die zowel als base coat en gellak kleur kunnen gebruikt worden. Deze base coats zijn verkrijgbaar in 2 verschillende tinten, roze en lila. Deze rubber bases zijn vergelijkbaar met de Cover Lover Bases, maar hebben een minder natuurlijke kleur. 

De Perfect Color base coats zijn speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van Natural Nail Treatments, maar kunnen ook gebruikt worden als basislaag onder gellak of gel. Bovendien is het mogelijk om met deze base coats je nagels beperkt te verlengen (tot 2 mm).

10.5 So so hard keratine base

De ‘So So Hard Keratine Base’ base coat maakt deel uit van de MAKE ME FREE collectie. De bijzondere eigenschap van deze collectie is dat alle producten vrij zijn van HEMA en oplosmiddelen. De samenstelling minimaliseert de kans op allergische reacties en irritaties, waardoor deze producten ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Deze rubber base heeft een medium dikke consistentie en maakt het mogelijk om je natuurlijke nagel tot 2 mm te verlengen. Het minimaliseert heat spikes tijdens het uitharden en bevat keratine. De keratinevezels creëren een beschermende laag op de natuurlijke nagel en verlengen de draagtijd tot 4 weken. Deze doorzichtige base coat is uiterst geschikt voor dunne nagelplaten die aanzienlijke versteviging vereisen. 

10.6 Undress me base

De ‘undress me base’ base coat maakt deel uit van de MAKE ME FREE collectie. Het bijzonder eigenschap van deze collectie is dat alle producten vrij zijn van HEMA en oplosmiddelen. De samenstelling minimaliseert de kans op allergische reacties en irritaties, waardoor deze producten ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid.

De Undress Me Base coats zijn beschikbaar in 6 verschillende tinten. Deze base coats bieden een dekking van 70% aan, waardoor ze perfect zijn als stand alone kleur. Op deze manier kan je heel wat tijd besparen. De rubber bases zijn ook ideaal voor mensen die een natuurlijke look willen creëren, zoal bij een Natural Nail Treatment. Bovendien is het mogelijk om met deze rubber bases je natuurlijke nagelplaat tot 2 mm te verlengen.

11. Conclusie – Waarom kiezen voor een rubber base?

Rubber base is een product met vele voordelen. Dit product is flexibel, versterkt de natuurlijke nagelplaat, egaliseert en beschermt de nagelplaat tegen externe schade. Een van de belangrijkste kenmerken van een rubber base is de uitstekende hechting. Dankzij de dikke consistentie van de rubber base is het mogelijk om je nagels perfect op te bouwen en beperkt te verlengen.

Rubber base biedt ook bescherming aan problematische nagelplaten. De flexibiliteit van de rubber base zorgt ervoor dat het product meebuigt met de natuurlijke nagelplaat en helpt barsten en breken van de nagels te voorkomen

Daarnaast is de rubber base ook zelfnivellerend, wat betekent dat het de nagelplaat egaliseert en een glad oppervlak creëert. De flexibiliteit van de rubber base zorgt ervoor dat het product geschikt is voor verschillende soorten nagelplaten.

Als je op zoek bent naar een base coat die de nagelplaat versterkt en de manicure beschermt tegen externe schade, dan is rubber base een geweldige optie om te overwegen.

Volgende lezen

Nageltafel kiezen
Nagel penselen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.