Professionele SPA behandeling uitvoeren

Professionele SPA behandeling uitvoeren

1. Spa behandeling handen

In volgende alinea’s zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een spa manicure behandeling kan uitvoeren en de aanbevolen producten die hiervoor geschikt zijn. Daarnaast geven we je gedetailleerde informatie over de verschillende spa producten die beschikbaar zijn in ons assortiment. 

1.1 Verschillende stappen

Een spabehandeling voor de handen bestaat uit 4 verschillende stappen. Onderaan kan je stap voor stap terugvinden hoe je een perfecte spa manicure behandeling uitvoert.

Stap 1: Scrubben
Begin met je handen te scrubben, breng de scrub aan op natte handen. Masseer de scrub zachtjes in je handen gedurende korte tijd. Als de scrub begint op te drogen, bevochtig je je handen opnieuw. Masseer hierna de handen opnieuw totdat de scrub volledig opgedroogd is. Spoel vervolgens je handen af met warm water en droog ze af.

Stap 2: Handmasker
Breng een dikke laag van de regenerating mask aan op je hand. Wikkel vervolgens de ingesmeerde hand in folie en daarna in een handdoek. Laat het masker ongeveer tien minuten intrekken. Verwijder vervolgens overtollige masker met een vochtig doekje.

Stap 3: Handcrème
Breng een dun laagje handcrème aan op je handen en masseer je handen in totdat het volledig opgenomen is in jouw handen.

Stap 4: Nagelriemolie
Breng de nagelriemolie aan op de nagelriemen en masseer je nagelriemen en de huid rondom de nagelplaat goed in. Geef de nagelriemolie voldoende tijd om in te trekken voordat je je handen wast.

1.2 Verschillende producten uit ons assortiment

In het assortiment van Mistero Milano hebben we verschillende producten die je helpen bij het uitvoeren van een perfecte spa manicure behandeling. Hieronder geven we je meer uitleg over onze verschillende SPA producten.

1.2.1 Scrub shea butter

De scrub shea butter zorgt voor de verwijdering van droge en ruwe huid, waardoor je handen een zijdezacht gevoel overhouden. Het product heeft een positief effect op de versteviging en revitalisering van de huid. Door de krachtige combinatie van harde macadamianoten en suikerkristallen garandeert deze scrub een effectieve peeling die zelfs de hardste delen van de huid verwijdert. De aanwezige arganolie beschermt de huid tegen externe factoren, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd. Shea butter is een natuurlijke plantaardige boter die maar liefst 4 verschillende vitaminen bevat: A, D, E en F.

1.2.2 Regenerating mask orient

De regenerating mask helpt bij de regeneratie en verjonging van de huid. De minerale stoffen en omega-vetzuren in de macadamia-olie geven een positieve invloed op de versteviging en revitalisering van de huid. Bovendien zijn er plantaardige emoliënten aanwezig die het TEWL (Trans Epidermal Water loss) verminderen, waardoor je huid minder snel uitdroogt.

1.2.3 Spa orient cream

De handcrème is de ideale afwerking na het gebruik van de scrub en het masker. De macadamia- en araganolie die de handcrème bevat zorgt voor een versteviging van de huid, waardoor het product zeker aangeraden is bij een oudere huid. Daarnaast bevat de crème ook Omega 9, Omega 6 en palmoliën, waarvan bekend is dat deze stoffen het verouderingsproces van de huid vertragen. Ook de handcrème bevat plantaardige emoliënten die het TEWL (Trans Epidermal Water loss) beperken, waardoor je huid minder snel uitdroogt.

De handcrème is samengesteld met verschillende ingrediënten die een positief effect hebben op de handhuid.

1.2.4 Orient nagelriemolie

De nagelriemolie hydrateert en voorkomt uitdroging van je nagelriemen en het versnelt het genezingsproces van reeds gebarsten nagelriemen. De olie biedt een antioxiderend en beschermend effect op de nagels. Daarnaast zorgt het voor een betere microcirculatie van de bloedsomloop onder de nagelplaat.

2. Spa behandeling voeten

In volgende alinea’s zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een spa pedicure behandeling kan uitvoeren en de aanbevolen producten die hiervoor geschikt zijn. Daarnaast geven we je gedetailleerde informatie over de verschillende spa en comfort line pedicure producten die beschikbaar zijn in ons assortiment. 

2.1 Verschillende stappen

Een spa behandeling van de voeten bestaat uit 4 verschillende stappen. Hieronder kan je stap voor stap terugvinden hoe je een perfecte spa pedicure behandeling uitvoert.

Stap 1: Voetzout
Giet 20 gram softening salt in een warm voetbadje. Laat je voeten ongeveer vijf minuten weken en droog je voeten daarna grondig af.

Stap 2: Scrubben
Breng de scrub aan op natte voeten en masseer vervolgens gedurende 2-3 minuten de voeten in. Wanneer je aanvoelt dat het masseren moeilijker verloopt, moet je de voeten opnieuw bevochtigen. Masseer de voeten opnieuw tot de scrub volledig opgedroogd is. Spoel vervolgens de voeten met warm water en droog ze af.

Stap 3: Voetmasker
Breng een dikke laag crème aan op de volledige voeten. Wikkel vervolgens de voeten in met folie en erna in een handdoek. Laat de crème tien minuten intrekken. Als er na tien minuten nog crème aanwezig is, verwijder je deze met een vochtig doekje.

Stap 4: Voetcrème
Breng een dun laagje voetcrème aan op de voeten en masseer ze in totdat het volledig opgenomen is in de voeten.

2.2 Verschillende producten uit ons assortiment

In het assortiment van Mistero Milano hebben we verschillende producten die je helpen bij het uitvoeren van een perfecte spa pedicure behandeling. Hieronder geven we je meer uitleg over onze verschillende SPA en comfort line pedicure producten.

2.2.1 Softening salt orient

Softening salt, ook bekend als voetzout, verzacht de huid en versnelt de herstelling van een gebarsten huid. Daarnaast stimuleert het zout de bloedsomloop en heeft het een reinigende werking die ongewenste geuren neutraliseert. De softening salt bevat macadamia- en canola oliën die helpen bij een betere regeneratie (herstelling) van de huid.

2.2.2 Regenerating shea butter

De regenerating shea butter stimuleert de verjonging van de huid en wordt zeker aangeraden voor het verzorgen van een geïrriteerde en droge huid. Deze crème zorgt voor gladde en zachte voeten. De aanwezige onverzadigde vetzuren versterken de beschermende laag van de huid en verhoogt de weerstand tegen externe factoren (ontsmettingsmiddel, wind, sokken,…). Shea butter is een natuurlijke plantaardige boter die maar liefst 4 vitaminen bevat: A, D, E en F.

2.2.3 Comfort line pedicure – Voet scrub 

De comfort line pedicure voet scrub verwijdert effectief droge en harde huid en vermindert ruwheid en droogheid, waardoor het regeneratieproces van je huid wordt versneld. Het product bevat Ureum die zorgt voor een optimale hydratatie van de huid en de gemalen kokosnootschalen zorgen voor een perfecte peeling en verbetering van de bloedcirculatie in je voeden, waardoor actieve ingrediënten beter worden opgenomen. Deze voetscrub bereidt je voethuid ideaal voor op verdere pedicurebehandelingen.

2.2.4 Comfort line pedicure – Voet masker

Het comfort line pedicure voet masker is aangeraden voor een zeer droge en beschadigde huid vanwege het gebruik van Alpha Hydroxyl zuren. Het masker bevat ook alfahydroxyzuren (AHA’s) die de celvernieuwing stimuleren en zorgen voor een soepele huid. Deze zuren verbeteren ook de hydratatie van de huid. Dankzij de aanwezige ingrediënten verwijdert het voetmasker intensief eelt en voorkomt het de vernieuwing ervan. 

2.2.5 Comfort line pedicure – Voetcrème

De exfoliërende comfort line pedicure voetcrème bevat 30% Ureum, die de vorming van harde huid voorkomt. Daarnaast zorgt het voor een intense peeling van de eeltlaag en maakt het de hoornlaag beter doorlaatbaar. De crème bevat een combinatie van perzikpitolie en lanoline, die niet alleen hydraterend, voedend en gladmakend werken, maar die ook je huid beschermen en de regeneratie bevorderen. Bovendien heeft de voetcrème een verzachtende werking op je huid.

Volgende lezen

Alles over de nagellamp
Waarom vergelen nagels?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.