Nagelaccessoires

Nagelaccessoires

1. Wat zijn nageltools?

Nageltools worden gebruikt om je natuurlijke nagels voor te bereiden maar kunnen ook gebruikt worden tijdens een manicure om bijvoorbeeld nail art aan te brengen. Meestal bestaat het materiaal uit metaal, met als uitzondering the cuticle orange wood sticks die uit hout zijn gemaakt. Dit komt doordat het materiaal gemakkelijk is om te reinigen en te ontsmetten. Bij het gebruik van the cuticle orange wood sticks is het de bedoeling dat je de stick eenmalig gebruikt.

2. De verschillende nagel tools

Om een manicure of pedicure uit te voeren heb je verschillende nagel tools nodig. Ook worden tools gebruikt om nail art te plaatsen op de nagels. Nagelaccessoires heb je nodig om je nagels in te korten, je nagelriemen naar achter duwen en knippen,… De verschillende nagel tools zijn:

2.1 Cuticle pusher

Een cuticle pusher wordt gebruikt om de nagelriemen naar achteren te duwen en om ze te verwijderen. Sommige cuticle pushers hebben twee zijden: de ene zijde wordt gebruikt om de nagelriemen naar achteren te duwen. De andere zijde wordt gebruikt om de nagelriemen los te maken en overgebleven huiddeeltjes te verwijderen.

Nagelriemen achteruit duwen

Gebruik het afgerond deeltje van de cuticle pusher om de nagelriemen naar achter te duwen.

Nagelriemen verwijderen

Gebruik het scherpe gedeelte om de nagelriemen en overtollige velletjes te verwijderen.

2.2 Nagelriemschaar

Een nagelriemschaar wordt gebruikt om de nagelriemen en ongewenste huiddeeltjes veilig te verwijderen. Met deze tool kan je een nauwkeurige voorbereiding uitvoeren van de nagelplaat. Een nagelriemschaar kan ook gebruikt worden om sjablonen in vorm te knippen.

2.3 Nagelriemtang

Een nagelriemtang wordt gebruikt om je nagelriemen nauwkeurig te verwijderen. Een tang heeft een scherpe bek waardoor je nagelriemen veilig kan verwijderen zonder ze te scheuren.

2.4 Nagelschaar

Een nagelschaar wordt gebruikt om je nagels veilig en nauwkeurig in te korten of de juiste vorm te geven. Meestal kan je een nagelschaar gebruiken voor zowel manicure- als pedicurebehandelingen. Ook kan je nail art stickers of sjablonen bijknippen met een nagelschaar.

2.5 Pincet

Een pincet kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Je kan een pincet gebruiken om je wenkbrauwen te epileren. Ook kunnen de fijnste haartjes zonder problemen verwijderd worden. Denk maar aan ingegroeide haartjes, splinters… Een pincet wordt ook gebruikt om nail art op de nagels te plaatsen.

3. Hoe tools reinigen en ontsmetten?

Het is zeer belangrijk voor de veiligheid van je klanten dat je na iedere behandeling je tools reinigt en ontsmet. Je kan metalen tools op drie manieren reinigen: ultrasoon, ontsmetten en steriliseren. 

De ultrasoon methode heeft enkel een reinigende functie, daarna moet je jouw materiaal nog ontsmetten of steriliseren. Ultrasoon gaat alleen maar stof verwijderen die je met het blote oog kan zien. Schimmels, virussen en bacteriën kan je niet verwijderen door de ultrasoon methode.

Door je tools te ontsmetten dood je de meeste bacteriën maar niet allemaal! De beste methode om alle bacteriën te doden is om je materiaal te steriliseren.

Met een autoclaaf steriliseer je jouw materiaal met hoge druk en stoom. Het materiaal steriliseren dood alle bacteriën, schimmels en virussen.

Volgende lezen

13 mythes over nagels
Nageltafel kiezen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.