Nagel penselen

Nagel penselen

1. De verschillende soorten penselen

Er bestaat een breed assortiment aan penselen met verschillende vormen en lengtes, die meestal gemakkelijk te onderscheiden zijn. Over het algemeen worden penselen onderverdeeld in drie categorieën: acryl penselen, gel penselen en nail art penselen. 

Acrylpenselen zijn te herkennen aan de lengte van de borstelharen en hebben een lange, puntige punt. Gelpenselen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder afgeronde en rechte gelpenselen. Nail art penselen zijn ook beschikbaar in diverse vormen en lengtes, afhankelijk van het specifieke doel waarvoor je ze nodig hebt.

Select an Image

2. Wat is het verschil tussen een acryl- en gelpenseel?

Het grootste verschil tussen een acrylpenseel en een gelpenseel ligt in de vorm van de borstel. Een acrylpenseel kenmerkt zich door een precieze en scherpe punt, wat het gemakkelijk maakt om de acrylmassa nauwkeurig te verdelen bij de nagelriemen. Daarnaast heeft een acrylpenseel een bredere buik, het gedeelte van de borstel dat het monomeer vasthoudt. Het punt van het penseel wordt gebruikt om de acrylparel te vormen en aan te brengen op de nagel.

Gelpenselen hebben daarentegen een platte vorm met een rechte of ovale punt. Deze penselen hebben kortere haren om meer stevigheid te bieden. Dit komt doordat gel zwaarder is en de borstel niet mag buigen of uitzakken wanneer je gel aanbrengt.

3. Hoe moet ik mijn penseel schoonmaken?

Het is van groot belang om je nagelpenselen op de juiste manier te reinigen, aangezien dit de levensduur ervan verlengt. Let erop dat je nooit aceton, nagellak remover of olie gebruikt, omdat dit de borstelharen kan beschadigen. Hieronder leggen we uit hoe je je nagelpenselen best reinigt.

Voor het reinigen van een gelpenseel of nail art penseel kan je het beste gebruik maken van kleurloze gel, base coat of top coat. Breng een kleine hoeveelheid van de kleurloze gel, base of top coat aan op een pluisvrije celstofdepper en wrijf je penseel in totdat het volledig gereinigd is. Als je met kleur hebt gewerkt, blijf wrijven totdat alle kleur uit de borstel is verdwenen. Verwijder daarna het overtollige product met een droge wipe. Let op: als je je penseel reinigt met een product dat onder een UV-lamp uithardt, vermijd dan UV-licht en direct zonlicht. Dit kan ervoor zorgen dat het product uithardt in de borstelharen, met beschadiging tot gevolg. Na het reinigen van je penseel is het belangrijk om het op de juiste manier op te bergen. Het wordt aanbevolen om altijd een beschermende dop over de borstelharen te plaatsen. Als je je penseel dan een volgende keer wilt gebruiken, verwijder je de clear gel, base- of topcoat met een cleanser op een wipe.

Voor het reinigen van acrylpenselen heb je acrylvloeistof (monomeer) nodig, het reinigingsproces voor acryl penselen is anders dan voor gel- en nail art penselen. Laat je acrylpenseel enige tijd weken in acrylvloeistof. Wrijf vervolgens het penseel af op een pluisvrije wipe. Herhaal deze procedure meerdere malen totdat het penseel volledig gereinigd is en geen acrylresten meer bevat. Als er nog acryl in je acrylkwast blijft plakken, kun je een dottingtool gebruiken om de acryl los te maken. Nadat de acryl is verwijderd, moet je jouw penseel opnieuw laten weken in acrylvloeistof en afwrijven op een wipe. Herhaal deze procedure totdat je acrylpenseel volledig gereinigd is. 

4. Wat mag je nooit doen met je nagel penseel

Er zijn enkele zaken die je absoluut moet vermijden bij het gebruik en onderhoud van je penselen. Door deze richtlijnen te volgen en je penselen goed te reinigen en op te bergen, kan je de levensduur ervan verlengen.

Reinig je penseel nooit met aceton, remover of olie, dit kan schade aan de borstelharen veroorzaken.

Zorg ervoor dat je altijd het dopje op je penseel plaatst of bewaar je penseel in een etui om te vermijden dat stof zich ophoopt in de borstelharen.

Trek nooit aan de borstelharen als er een product is opgedroogd in je penseel, dit kan het penseel beschadigen.

Knip nooit de borstelharen van je penseel af, omdat dit de vorm en functionaliteit van het penseel verstoort. 

Als je te veel vloeistof in je penseel hebt, veeg dan voorzichtig de overtollige vloeistof af om te voorkomen dat de haren breken.

5. Hoe moet ik mijn penseel op de juiste manier bewaren en opbergen?

Het correct bewaren van je penselen is belangrijk om de levensduur ervan te verlengen. We raden aan om je penseel op te bergen in een etui met speciale compartimenten. Op deze manier is je penseel altijd beschermd, zelfs als je per ongeluk vergeet het beschermende dopje over je borstelharen te plaatsen. Als je penseel al een dopje heeft, kan je het opbergen waar je maar wilt. Het dopje zorgt voor een goede bescherming van de borstelharen en behoudt tevens hun oorspronkelijke vorm.

6. Laatste redmiddel om je penseel te redden

Wanneer de haartjes van je penseel volledig uit elkaar staan, is er een laatste redmiddel dat je kan proberen.

Begin door je penseel grondig te reinigen met een cleanser op een wipe. Dompel vervolgens de haartjes kort onder in kokend water en dep ze voorzichtig droog. Breng daarna een beetje clear gel aan op de haartjes voordat je het penseel opbergt. Indien nodig kan je deze stappen herhalen totdat de haartjes weer volledig gesloten zijn.

7. Nagelpenselen uit ons assortiment

7.1 Ovale gelpenseel N°5

Met behulp van een ovale gelpenseel kan je de gelmassa snel en moeiteloos aanbrengen. De afgeronde vorm van de penseel maakt het eenvoudig om bij de nagelriemen te komen zonder ze aan te raken. Het ovale gelpenseel heeft een borstellengte van 8 mm en een breedte van 5 mm.

7.2 Gelpenseel N°5

Met behulp van een rechte gelpenseel kan je een uiterst nauwkeurige afwerking bereiken van je gelmassa. De rechte gelpenseel heeft een borstellengte van 8 mm en een breedte van 5 mm.

7.3 Acryl penseel

Het acrylpenseel is verkrijgbaar in drie verschillende maten: N°8, N°10 en N°12. Bovendien heb je de keuze uit een multicolor, marmer of houten acrylpenseel. Deze penselen zijn vervaardigd met hoogwaardige Kolinsky haren en hebben een ovale vorm, waardoor je een nauwkeurige controle hebt over de acrylmassa. 

7.4 Nail art penseel N°0 – 11 mm

Er zijn verschillende varianten van nail art penselen beschikbaar in het assortiment van Mistero Milano, waaronder penselen met een lange en dunne punt. Deze penselen zijn geschikt voor het creëren van vrije hand tekeningen. Het nail art penseel heeft een borstellengte van 1 mm en een breedte van 0 mm.

7.5 Nail art penseel N°0 – 7 mm

Er zijn verschillende varianten van nail art penselen beschikbaar in het assortiment van Mistero Milano, waaronder penselen met een lange en dunne punt. Deze penselen zijn geschikt voor het creëren van vrije hand tekeningen. Het nail art penseel heeft een borstellengte van 7 mm en een breedte van 0 mm.

7.6 Nail art penseel N°0 – 6 mm

Er zijn verschillende varianten van nail art penselen beschikbaar in het assortiment van Mistero Milano, waaronder penselen met een lange en dunne punt. Deze penselen zijn geschikt voor het creëren van vrije hand tekeningen. Het nail art penseel heeft een borstellengte van 6 mm en een breedte van 0 mm.

7.7 Nail art penseel N°1 – 7 mm

Er zijn verschillende varianten van nail art penselen beschikbaar in het assortiment van Mistero Milano, waaronder penselen met een lange en dunne punt. Deze penselen zijn geschikt voor het creëren van vrije hand tekeningen. Het nail art penseel heeft een borstellengte van 7 mm en een breedte van 1 mm.

7.8 Nail art penseel N°1 –  9 mm

Er zijn verschillende varianten van nail art penselen beschikbaar in het assortiment van Mistero Milano, waaronder penselen met een lange en dunne punt. Deze penselen zijn geschikt voor het creëren van vrije hand tekeningen. Het nail art penseel heeft een borstellengte van 9 mm en een breedte van 1 mm.

7.9 Ombre penseel

Een ombre penseel kenmerkt zich door de aanwezigheid van twee verschillende lengtes borstelharen. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je moeiteloos een gelijkmatige kleurovergang, ook wel bekend als het ombre effect, kan creëren. Het ombre penseel heeft een borstellengte van 6 mm en een breedte van 5 mm.

7.10 One stroke penseel N°4

Het one stroke penseel heeft een schuin afgesneden kwastje met synthetische haren, met een lengte van 4 tot 5 mm. Dit penseel is speciaal ontworpen om de one stroke nail art techniek eenvoudig uit te voeren. Het schuin afgesneden ontwerp zorgt voor een prachtige kleurverloop tussen verschillende gels, waardoor je moeiteloos mooie resultaten kunt behalen.

Volgende lezen

Rubber base coat
Kunstnagels bij een persoon met kanker

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.