Manicure

Manicure

1. Wat is een manicure?

Een manicure is een behandeling die zowel je nagels als je handen verzorgt. Door regelmatig een manicure uit te voeren, blijven je handen en nagels in goede conditie. Tijdens zo’n behandeling wordt niet alleen het uiterlijk van je nagels verbeterd, maar wordt er ook aandacht besteed aan je volledige hand en de nagelriemen. Het omvat het knippen, vijlen en vormgeven van de nagels, het terugduwen en verwijderen van de nagelriemen. Daarna wordt er vaak een ontspannende handmassage geven, wat zorgt voor een betere bloedcirculatie. Zowel vrouwen als mannen kunnen genieten van deze verzorgingstechniek.

2. Waarom een manicure laten uitvoeren?

Het is voor zowel vrouwen als mannen van belang om aandacht te besteden aan de verzorging van hun handen en nagels. Een manicure biedt niet alleen maar een ontspannen effect, maar het heeft ook vele andere voordelen. Het verzorgen van je handen door middel van een manicure is niet enkel belangrijk voor de uitstraling, maar het helpt ook bij het voorkomen van handinfecties en het verbeteren van de bloedcirculatie. 

3. Hoe vaak moet ik een manicure laten uitvoeren?

Het wordt aangeraden om elke 2-3 weken een manicure te laten uitvoeren om de conditie van je handen en nagels te behouden. Na deze periode zal je merken dat je nagelriemen terug droger worden, en dat je nagels te lang worden,… Het is ook belangrijk om tussen de manicure afspraken (dagelijks) handcrème te gebruiken om uitdroging van je handen te voorkomen.  

4. Hoe moet je een manicure uitvoeren?

Er bestaan heel wat verschillende soorten manicures. In dit stappenplan leggen we uit hoe je een klassieke manicure toepast. Deze techniek is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Stap 1: Handen wassen
Vooraleer dat je begint met de behandeling, is het belangrijk om zorgvuldig je handen te wassen en ontsmetten. Vraag ook aan je klant om zijn/haar handen grondig te wassen en ontsmetten.

Stap 2: Nagelproduct verwijderen
Verwijder eventuele eerder aangebrachte nagelproducten.

Stap 3: Handen weken
Laat de handen gedurende ongeveer 10 minuten weken in een schaaltje met lauw water. Om de ervaring aangenamer te maken kan je een geur aan het water toevoegen of/en bloemblaadjes.

Stap 4: Nagels knippen en vijlen
Knip en vijl de nagels in de gewenste vorm.

Stap 5: Nagelriemen verwijderen
Duw de nagelriemen voorzichtig naar achteren en verwijder de overtollige velletjes.

Stap 6: Nagels vijlen met een polijstvijl
Gebruik een polijstvijl met een grit 600 om de natuurlijke nagelplaat te matteren. Geef vervolgens de nagels een natuurlijke glans door de nagelplaat te vijlen met een polijstvijl met een grit 3000.

Stap 7: Nagelriemolie aanbrengen
Breng nagelriemolie aan op de nagelriemen en masseer de nagelriemen en de huid rondom in.

Stap 8: Handcrème aanbrengen
Breng handcrème aan en voer een handmassage uit om de bloedcirculatie van de handen te verbeteren. Om je handen in goede gezondheid te houden raden we je onze SPA producten aan.

5. Handmassage techniek

Een handmassage verbetert de bloedcirculatie in je handen. De toegepaste druk helpt om het bloed dat in overbelaste gebieden slecht circuleert weer beter in beweging komt. Wanneer je de druk loslaat, maak je de instroom van nieuw bloed mogelijk. Dit zorgt voor een betere soepelheid van de handspieren. In het volgende stappenplan leggen we uit hoe je een effectieve handmassage kan uitvoeren. 

  1. Breng handcrème aan op de hand van je klant en masseer deze met langzame bewegingen van de vingers naar de pols.
  2. Plaats de handpalm van je klant op jouw hand. Laat je andere hand voorzichtig over de pols naar de vingertoppen glijden, met een lichte druk. 
  3. Draai de hand van je klant zodat zijn handpalm naar jou gericht is. Gebruik beide duimen om cirkelvormige bewegingen te maken, startend van het midden van de handpalm en werk geleidelijk naar de zijkanten toe.
  4. Draai de hand opnieuw met de palm naar beneden. Masseer vanaf de pols naar de vingers toe met beide duimen, met een drukbeweging van het midden naar de buitenkant toe. 
  5. Neem een vinger van je klant tussen je duim en wijsvinger. Schuif je vingers zachtjes tot aan de vingertop met een lichte drukbeweging. Herhaal dit 3 keer op elke vinger van je klant.
  6. Plaats opnieuw de handpalm van je klant in jouw hand en leg je andere hand op de bovenkant van de hand van je klant. Laat je handen vanaf de pols zachtjes over de hand van je klant glijden.

Herhaal deze stappen op de andere hand van je klant.

6. Soorten manicuren

Er bestaan verschillende soorten manicures, zoals eerder beschreven. Hieronder zullen we enkele van de meest bekende methoden voor een manicure bespreken. 

6.1 SPA behandeling

Een SPA manicure is een verzorgende behandeling die gebaseerd is op het weken en masseren van de handen. Het begint met een standaard manicure, gevolgd door het weken van je handen in een waterbadje die met verrijkte oliën en mineralen. Na het weken volgt een ontspannende handmassage met een voedende handcrème om de handen te verzorgen. 

6.2 Aromatherapie manicure

Bij een aromatherapiemanicure worden natuurlijke essentiële oliën gebruikt die zowel via inhalatie als door de huid opgenomen worden. Deze essentiële oliën kunnen anti-reumatische, ontstekingsremmende, ontspannende en kalmerende effecten hebben. 

6.3 Hete steen manicure

Een hete steen manicure is een therapeutische manicure die wordt uitgevoerd met behulp van hete stenen, voedende oliën en een massage. Deze specifieke behandeling zorgt ervoor dat de spieren van de handen en vingers ontspannen. 

Tijdens deze behandeling worden er gladde, platte stenen gebruikt om je handen en vingers te masseren. De warmte van de stenen stimuleert de drukpunten in je lichaam en op de plekken waar gemasseerd wordt.

6.4 Paraffine manicure

Een paraffine manicure is uitgevoerd met paraffinewas, een geurloze en kleurloze substantie. Je handen worden ondergedompeld of bedekt met warme paraffinewas. Nadat er enkele lagen paraffine op de handen zijn aangebracht, worden je handen bedekt met plastic handschoenen en omwikkeld met een warme handdoek. 

Wanneer de paraffine op je handen is afgekoeld, wordt het voorzichtig verwijderd. Hierna wordt er een standaard manicure uitgevoerd.

Volgende lezen

Freesbitjes
Ombré nagels

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.