Handcrème

Handcrème

1. Wat is handcrème?

Handcrème is samengesteld uit water, vetstoffen en emulgatoren en heeft een witte kleur. Emulgatoren zijn stoffen die het mogelijk maken om twee normaal gesproken onmengbare of moeilijk mengbare stoffen te combineren, waardoor een stabiele homogene emulsie ontstaat. In cosmetica worden vaak de volgende emulgatoren gebruikt:

  • Glyceryl monostearate
  • Polysorbaat 20

Handcrème heeft verschillende voordelen voor je huid, waaronder het voorkomen van uitdroging, ruwheid, barsten en vroegtijdige veroudering. Een handcrème is meestal dikker van textuur dan gewone bodylotions, omdat de huid van de handen vaak gevoeliger is en meer blootgesteld wordt aan externe factoren zoals warmte, kou, reinigingsmiddelen,… 

Handcrème bevat ingrediënten zoals vochtinbrengende middelen, oliën, boters en vitamines die je huid hydrateren, verzachten, versterken en soepel houden. 

2. Waarom handcrème aanbrengen?

Doordat je jouw handen dagelijks gebruikt om allerlei taken uit te voeren, worden ze voortdurend blootgesteld aan schadelijke factoren. Dit droogt de handen uit en versnelt het verouderingsproces. 

De huid op de bovenkant van je handen bevat weinig talgklieren, waardoor ze sneller uitdrogen. In tegenstelling hiermee bevat je handpalm geen talgklieren. Talgklieren spelen een belangrijke rol bij het behoud van de vettigheid van je huid, wat bescherming biedt tegen uitdroging. 

Het verouderingsproces begint vanaf de leeftijd van 25 jaar. Vanaf dat moment neemt de hoeveelheid collageen en hyaluronzuur in de huid af. Hierdoor wordt de huid droger, dunner, gevoeliger en verliest het zijn elasticiteit.

Het dagelijks insmeren van je handen is heel belangrijk om ze in goede conditie te houden. Door regelmatig je handen in te smeren, vertraag je het verouderingsproces en voorkom je uitdroging. 

 

3. Wanneer handcrème aanbrengen?

Zoals eerder vermeld worden je handen elke dag blootgesteld aan externe factoren die ervoor zorgen dat ze droog lijken. Aangezien handen een belangrijk onderdeel van ons lichaam zijn, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Daarom is het aangeraden om je handen meerdere malen per dag in te smeren om ze goed te hydrateren. Het is belangrijk om te weten dat handen het hele jaar door verzorging nodig hebben.

4. Hoe handcrème aanbrengen?

Om ervoor te zorgen dat je handen er mooi en verzorgd uitzien, is het belangrijk om regelmatig je handen in te smeren. Volg onderstaande stappenplan om optimaal voor je handen te zorgen:

  • Stap 1: Neem een kleine hoeveelheid handcrème op je handen
  • Stap 2: Wrijf je handen tegen elkaar om de handcrème gelijkmatig te verdelen. 
  • Stap 3: Begin bij je handpalmen en masseer de crème zachtjes in je huid. Vergeet niet om ook je vingers, vingertoppen en polsen in te masseren. Blijf je handen masseren totdat de crème volledig is opgedroogd. Op deze manier kan de crème effectief worden opgenomen en kan het zijn hydraterende en voedende eigenschappen benutten.

5. Wat is het verschil tussen crème en lotion?

Beiden zijn het huidverzorgingsproducten die worden gebruikt om onze huid te hydrateren en te verzorgen, maar crème en lotion verschillen in hun samenstelling, textuur en gebruik. 

Crèmes bevatten meestal een hoger percentage olie dan lotions, waardoor ze dikker en zwaarder van textuur zijn. Hierdoor wordt handcrème langzamer geabsorbeerd in de huid en blijft langer op het oppervlak liggen. Dit maakt het ideaal voor mensen met een zeer droge huid, omdat het een beschermende barrière vormt en helpt bij het vasthouden van vocht, waardoor de huid beschermd wordt tegen uitdroging. 

Lotions hebben een hoger watergehalte en bevatten minder olie dan crèmes, waardoor ze een lichtere textuur hebben. Hierdoor worden lotions gemakkelijker door de huid opgenomen. Lotions hydrateren de huid effectief zonder een vettig of zwaar gevoel achter te laten. Het is ideaal voor personen met een normale tot lichte huid. 

6. Kan je handcrème op je gezicht aanbrengen?

Het aanbrengen van handcrème op je gezicht wordt sterk afgeraden. Handcrème is namelijk specifiek ontworpen voor de behoeften van je handen en kan ingrediënten bevatten die te sterk zijn voor de gevoelige huid van je gezicht. De huid van je gezicht is gevoeliger en dunner dan die van je handen, waardoor het kan leiden tot irritaties en allergische reacties.

Bovendien kunnen handcrèmes comedogenen bevatten, wat betekent dat ze de poriën kunnen verstoppen en acne kunnen veroorzaken. Daarnaast is handcrème gemaakt om harde huid, zoals eelt, te verzachten, wat niet geschikt is voor het gezicht.

Voor je gezicht is het beter om producten te kiezen die specifiek zijn ontwikkeld voor gezichtsverzorging. Deze producten zijn afgestemd op de behoeften van je gezichtshuid en bevatten minder irriterende ingrediënten. 

7. De verschillende handcrèmes uit ons assortiment

Mistero Milano biedt een uitgebreid assortiment aan verschillende handcrèmes aan. Grotendeels van deze handcrèmes bevatten dezelfde formule, waarbij het voornaamste onderscheid tussen hen de geur is. Echter, één van de handcrèmes uit het assortiment is specifiek aangeraden voor een rijpere huid. Hieronder vind je meer informatie over het assortiment van handcrèmes.

7.1 Handcrèmes

De handcrèmes uit ons assortiment zorgen voor een vermindering van ruwheid, waardoor je handen zijdezacht aanvoelen. Ze zijn verrijkt met amandel- en zonnebloemolie die vochtverlies voorkomen. Deze formule heeft een positieve invloed op de stevigheid van je huid, waardoor het verouderingsproces vertraagd wordt. Bovendien bevatten de handcrèmes vitaminen A en E, die de regeneratie en revitalisatie van de huid versnellen. 

7.2 Spa orient handcrème

De Spa orient handcrème laat je handen opmerkelijk glad en zijdezacht aanvoelen. De crème wordt aanbevolen voor een rijpere huid, dankzij het rijke gehalte aan macadamia- en arganolie dat de huid verstevigt. Deze handcrème bevat onverzadigde vetzuren zoals omega 9, omega 6 en palmolie, die het verouderingsproces vertragen. Daarnaast zijn er plantaardige emoliënten aanwezig die het TEWL (Transepidermal Water Loss) beperken, wat resulteert in langdurige hydratatie en het behouden van de juiste vochtbalans in de huid. 

7.3 Glow Body & handcrème

De Glow body & handcrème is een vochtinbrengende bodylotion op basis van voedende cacaoboter. Deze zorgvuldige samengestelde formule biedt een harmonieuze mix van fruitige en bloemige geurnoten, versterkt door subtiele gouden glitters. Deze handcrème voorziet de huid van een diepgaande hydratatie. De innovatieve mix van hoogwaardige huidverzorgende ingrediënten komt samen zowel het lichaam als de handen grondig te voeden en te verzachten, met een verhoogde elasticiteit.

Volgende lezen

Nagelriem verzorging
French manicure

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.