BIAB nagels

BIAB nagels

1. Wat is biab?

Biab (Builder In A Bottle) is een innovatie van The Gel Bottle. Het is een flexibele en verstevigende gel die kan gebruikt worden om je nagels op te bouwen tot een mooie, egale nagel. Het kan ook gebruikt worden om je nagels een kleine verlenging te geven. 

Een ander voordeel van biab is dat het ook als basecoat kan dienen onder je gellak. Dit zorgt voor extra stevigheid en maakt je nagels minder kwetsbaar voor breken en splijten. Maar ook zonder gellak kan biab een mooie glans geven aan je nagels.

De veelzijdigheid van biab maakt het een populaire keuze onder nagelstylisten en nagelliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar versteviging, verlenging of gewoon een mooie glans, biab kan het allemaal aanbieden. 

2. Fast gel van Mistero Milano

Als je op zoek bent naar een alternatief voor biab, dan is de Fast Gel van Mistero Milano zeker het overwegen waard. Deze builder gel zit in een handig flesje en heeft een zelfnivellerende consistentie. In eerste instantie is deze gel ontworpen voor Natural Nail Treatments, maar je kan er ook korte verlengingen mee maken en snelle bijwerkingen mee uitvoeren. Daarnaast kan je de fast gel gebruiken met de no-filing techniek, waardoor je tijd bespaart tijdens de behandeling. Een ander voordeel van de Fast Gels van Mistero Milano is dat ze de soak-off formule bevatten. Hierdoor zijn je kunstnagels makkelijker te verwijderen. 

3. Voor- en nadelen van biab

Net als bij elk ander nagel product heeft biab zowel voor- als nadelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van biab op een rijtje gezet.  

3.1 Voordelen

  • Biab is de perfecte oplossing voor mensen met zwakke en beschadigde nagels. Het zorgt voor extra versteviging en bescherming.
  • Je kan tot wel 4 weken genieten van een mooie glanzende manicure.
  • Biab kan je nagels repareren en terug vorm geven. Dit is vooral handig als je nagels snel breken of splijten.
  • Er zijn verschillende nude tinten beschikbaar voor Natural Nail Treatments, waardoor je een natuurlijke uitstraling krijgt.
  • Doordat biab in verschillende nude kleuren beschikbaar is, is de uitgroei minder snel zichtbaar. Hierdoor kun je langer van je manicure genieten.

3.2 Nadelen

Het duurt langer om biab los te weken dan bijvoorbeeld gellak.

4. Hoe lang blijven biab nagels?

Over het algemeen blijven biab nagels zo’n 3-4 weken op je nagels zitten. Dit kan echter variëren van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de biab, de uitgroei, de conditie van je nagels en de behandelmethode die wordt gebruikt. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk van je mooie biab nagels kan genieten.

5. Is biab slecht voor je nagels?

Een correcte voorbereiding, applicatie en verwijdering van biab zal je natuurlijke nagels niet beschadigen. Zoals geldt voor alle nagelproducten vormen de BIAB-formules geen aanleiding tot bezorgdheid. Het is belangrijk om professionele nagelproducten op de juiste manier te gebruiken om eventuele schade te voorkomen. Het is ook raadzaam om te voorkomen dat de huid rechtstreeks in contact komt met nagelproducten om een contactallergie te voorkomen. Met de juiste zorg en toepassing kan biab een geweldige manier zijn om sterke, mooie nagels te krijgen zonder je natuurlijke nagels te beschadigen.

6. Kan ik biab thuis doen?

Hoewel het aangeraden is om biab nagels te laten uitvoeren door een professionele nagelstyliste, kan je het zelf thuis doen indien je beschikt over de juiste producten en apparatuur.

De voorbereiding en methode van biab zijn sterk vergelijkbaar met die van gellak. Het product wordt op de nagels aangebracht als een rubber base en vervolgens uitgehard onder een UV / LED lamp. Het verschil zit in de structuur. Biab heeft een dikkere structuur dan gellak, wat het moeilijker maakt om de massa op de juiste manier aan te brengen en te controleren. Als je besluit om biab thuis te proberen, is het daarom belangrijk om geduldig te zijn en de tijd te nemen om het product correct aan te brengen. Met wat oefening en geduld kan je echter ook thuis mooie en sterke biab nagels creëren.

7. Wat heb ik nodig voor biab nagels?

Als je besluit om thuis een biab manicure uit te voeren, is het belangrijk om te zorgen dat je over de juiste producten en tools beschikt. Voor een succesvolle biab manicure heb je onder ander een UV/LED lamp, nail prep, primer, eventueel een base coat, fast gel, indien gewenst een gellak kleur naar keuze en een top coat nodig.

Maar dit is niet alles. Om de nagelplaat voor te bereiden heb je ook verschillende tools nodig. Denk hierbij aan een nagelvijl om de nagels in vorm te vijlen, een cuticle pusher om de nagelriemen naar achter te duwen, een nagelriemtang om je nagelriemen te verwijderen en een buffer om de nagelplaat op te ruwen voor een betere hechting van het product. Door te zorgen dat je alle benodigde producten en tools bij de hand hebt, ben je goed voorbereid om zelf een mooie en sterke set biab nagels te creëren.

8. Biab stap voor stap aanbrengen en verwijderen

Als je overweegt om zelf biab nagels aan te brengen, is het belangrijk om te weten hoe je dit stap voor stap aanbrengt en verwijdert. Het aanbrengen van biab is vergelijkbaar met het aanbrengen van gellak, maar het moet wel worden opgebouwd zoals UV-gel.

Stap 1 – Voorbereiding van de nagelplaat

Voordat je begint met het aanbrengen van biab, is het belangrijk om de natuurlijke nagelplaat goed voor te bereiden. Dit betekent dat je de nagelplaat in vorm moet vijlen, mat maken, de nagelriemen terugduwen en verwijderen en de nagelplaat ontvetten met behulp van een celstofdepper en cleaner.

Stap 2 – Biab aanbrengen

Nadat de nagelplaat goed is voorbereid, breng je een nail prep en primer aan en eventueel een base coat. Daarna neem je wat biab (Fast gel) en breng je een strijklaagje aan. Neem daarna wat meer biab en vorm hiermee een bolletje die je in het midden van de nagel plaatst. Verdeel de builder gel over de hele nagel om deze op te bouwen. Hard de nagels uit onder een nagellamp en werk je manicure af met een top coat.

Stap 3 – Biab verwijderen

Het verwijderen van biab kan op verschillende manieren gebeuren. Je kan het eraf vijlen met een gewone vijl of een elektrische vijl. Als je niet genoeg ervaring hebt met een elektrische vijl, raden we je af om hiermee te werken. Het kan namelijk leiden tot beschadiging van je natuurlijke nagelplaat. Je kan biab ook verwijderen door je nagels te laten weken in remover. Na het verwijderen van je kunstnagels voelen je nagels vaak flexibeler aan gedurende 12-24 uur. Dit komt doordat kunstnagels het vochtgehalte in je nagelplaat tijdelijk doen stijgen met ongeveer 10-15%.

9. Voor wie zijn biab nagels het meest geschikt?

Biab is niet alleen geschikt voor mensen met poreuze, dunne en broze nagels, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke nagel behandeling op korte nagels. Zelfs nagelbijters kunnen baat hebben bij deze behandeling. Dit komt doordat biab dikker en sterker is dan standaard nagellak en gellak. Daardoor is het beter bestand tegen het bijten. Dus als je op zoek bent naar sterke, natuurlijke uitziende nagels zonder verlenging, dan is biab misschien wel de perfecte optie voor jou.

10. Is biab hetzelfde als rubber base?

BIAB en rubber base verschillen van elkaar. Biab is een afweekbare builder gel die ideaal is voor het modelleren, opbouwen, verlengen van de nagel en voor tipverlengingen. Bovendien kan het ook gebruikt worden als een stand alone kleur of als basis voor een gellak kleur. Rubber base daarentegen is een flexibele base coat die meebuigt met de natuurlijke nagel en extra stevigheid biedt. Ook kan je jouw nagels beperkt verlengen met rubber base. Hoewel beide producten vergelijkbaar zijn, is het belangrijk om de verschillen tussen deze producten te begrijpen, zodat je de juiste keuze kan maken voor je eigen nagels of deze van je klanten.

11. Wat is het verschil tussen biab-, gel-, gellak-, acrygel- en acrylnagels?

Met zoveel verschillende nagelbehandelingen beschikbaar in de nagelwereld kan het overweldigend zijn om te beslissen welke behandeling bij jou past. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de meest voorkomende nagelproducten.

  • Gellak: gellak heeft een dunnere consistentie dan andere nagelproducten en lijkt op gewone nagellak. Het moet echter worden uitgehard in een nagellamp voor een langere duurzaamheid.
  • UV gel: UV gel is een dik vloeibare substantie die wordt gebruikt om kunstnagels mee te bouwen. UV gel wordt uitgehard onder UV-straling in een UV/LED lamp. Het is ideaal voor personen met dunne, korte en broze nagels, omdat het de natuurlijke nagels verstevigt.
  • Acryl: acryl is een polymeer (acrylpoeder) die wordt gemengd met monomeer (acrylvloeistof). Acryl hardt uit door het oxidatieproces (onder invloed van lucht). Je hebt voor deze behandeling dus geen nagellamp nodig. Hiermee kan je, net zoals met UV-gel, hele lange kunstnagels bouwen.
  • Acrylgel: acrylgel combineert de eigenschappen van gel en acryl. Het heeft de flexibiliteit van gel en de duurzaamheid van acryl. Het wordt gebruikt om nagels te verlengen, op te bouwen en te modelleren.
  • BIAB: BIAB is een flexibele en verstevigende gel die gebruikt wordt om de nagels op te bouwen tot een mooie en egale nagel. Het kan ook gebruikt worden om de nagels lichtjes te verlengen. Biab is een vorm van gellak die een sterkere en meer verstevigende basis heeft. Het wordt uitgeharde onder een nagellamp. Biab wordt aangeraden aan personen die last hebben van poreuze, dunne en broze nagels of voor diegenen die houden van natuurlijke nagelbehandelingen.

Volgende lezen

Waarom vergelen nagels?
Nagelriemolie

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.